[B4 COUPE] Nie domyka szyby na zamknietych drzwiach.
-
- Forum Audi 80
[B4 COUPE] Nie domyka szyby na zamknietych drzwiach.
Dzisiaj wracajac z trasy zauwazylem ze nie domyka mi sie do konca szyba pasazera zostaje jakis centymetr, ale wystarczy ze otworze drzwi i sprobuje dokmnac szybe domyka sie,
nie domyka sie tylko na zakmnietych drzwiach.
co moze byc przyczyna ?
nie domyka sie tylko na zakmnietych drzwiach.
co moze byc przyczyna ?
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Problemem jest zbyt mocne kąt szyby w stosunku do nadwozia - silniczek szyby podnosząc szybędo momentu uszczelki jest w stanie podnieść. Potem już nie z racji iż szyba opiera się o zgrubienie uszczelki. Musisz zdjąć boczek i na dolnych śrubach trochę zmniejszyć "docisk" górnej części szyby do uszczelek.
-
- Forum Audi 80
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Nie podklejaj nic, nie rób druciarstwa.kyuubi1990 pisze:Wlasne to zrobilem, szyba sie zamyka zobaczymy jak teraz bedzie ze szczelnoscia, myslalem ze uda mi sie jakos zlikwidowac szum wiatru ale nie udalo sie musze pomyslec i moze cos podkleic
chyba ze wy znacie jakis sposob na pozbycie sie szumu wiatru dobiega od strony uszczelki blizej lusterka
Szybę w coupe jest bardzo ciężko wyregulować, ale da się, też początkowo miałem z tym problem i wkurzał mnie szum wiatru, ale ostatecznie da się ustawić to dobrze. Skoro po fabryce nie szumiało to i teraz nie może, przecież uszczelka Ci się nie zgniotła.. <ok>
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Regulacja szyby się kłania Po raz kolejny :mrgreen:
Tym razem na linkach podnośnika szyby. Ponownie zwalasz boczek. Opuszczasz szybę o 10 cm - na przedzie pojawi się regulacja linki. Skoro masz szum to trzeba minimalnie szybę unieść. W tym celu popuszczasz śrubę (torks) i unosisz o milimetr lub dwa szybę na lince. Dokręcasz z wyczuciem (często śruby się przekręcają bo są aluminiowe). Opuszczasz szybę kilka razy góra dół i sprawdzasz po zamknięciu czy wsio dobrze dolega. Robisz wszystko na zasadzie prób i błędów aż znajdziesz złoty środek
Tym razem na linkach podnośnika szyby. Ponownie zwalasz boczek. Opuszczasz szybę o 10 cm - na przedzie pojawi się regulacja linki. Skoro masz szum to trzeba minimalnie szybę unieść. W tym celu popuszczasz śrubę (torks) i unosisz o milimetr lub dwa szybę na lince. Dokręcasz z wyczuciem (często śruby się przekręcają bo są aluminiowe). Opuszczasz szybę kilka razy góra dół i sprawdzasz po zamknięciu czy wsio dobrze dolega. Robisz wszystko na zasadzie prób i błędów aż znajdziesz złoty środek
-
- Forum Audi 80
No wlasnie u mnie jest ten problem ze jest troche wgnieciona uszczelka, poprzedni wlasciciel prawdopodbnie wozil flage polski taka nasuwana na szybe ( takie jak byly w czasie euro), tym prawdopodbnie wgniotl uszczelke myslalem ze regulacja pomoze ale jednak nie udalo sie sprawe musi zalatwic kawalek gumy Jak przymierzalem to prawie wogole nie bylo jej widac Wiec nie powinno wyjsc tak paskudnie jak uda mi sie to zrobic wrzuce fote
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Ok ktoregos pieknego dnia sie za to zabiore i wtedy zdam relacje jak mi poszlo
[ Dodano: 2013-08-28, 22:12 ]
Szyba wyregulowana, musialem ja podniesc o okolo 1 cm teraz juz nic nie szumi dzieki za pomoc pozdrawiam
[ Dodano: 2013-08-28, 22:12 ]
Szyba wyregulowana, musialem ja podniesc o okolo 1 cm teraz juz nic nie szumi dzieki za pomoc pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez kyuubi1990, łącznie zmieniany 1 raz.