[B4 all]zwarcie podczas właczania podświetlania zegarów
-
- Forum Audi 80
[B4 all]zwarcie podczas właczania podświetlania zegarów
Witam mam problem z podświetlaniem icznika UN4 podczas właczania świateł i zapalania sie podświetlania zegarów po chwili przepala sie bezpiecznik nawet 15A zostaje tylko świecacy zegarek i termometr, prosze o podpowiedź jak moge znaleźć źródło problemu
-
- Forum Audi 80
weekend przedemną :roll: nie mam teraz jak sprawdzić czy reszta świateł pada łącznie z tym podswietlaniem-(jestem na uczelni i szkoda mi trzymać cały tydzień autka na dworze więc jeżdże autobusem <ok> ), gdzie szukać tego zwarcia w bagażniku pod obiciem klapy ?? czy na gumowanych złączach między klapą a reszta karoserii?? czy może jeszcze gdzies indziej??
Nie jestem pewien ale wydaje mi sie żę reszta świateł działa, oprócz podświetlania tablicy i tylnej wycieraczki (avant) która tez pali bezpiecznik ale to juz sie dzieje od 2-3miesięcy a podświetlanie działało teraz nie jest juz bardzo zimno więc musze to naprawić bo aż wstyd :roll:
Nie jestem pewien ale wydaje mi sie żę reszta świateł działa, oprócz podświetlania tablicy i tylnej wycieraczki (avant) która tez pali bezpiecznik ale to juz sie dzieje od 2-3miesięcy a podświetlanie działało teraz nie jest juz bardzo zimno więc musze to naprawić bo aż wstyd :roll:
Piszesz ze po włączeniu swiateł pali ci bezpiecznik od podświetlenia licznika.
Nie wiem jak z tym jest w b4, ale u mnie b3 miałem taką sytuacje, jak wiozłem cos duzego w schowku i poruszało mi tam kablami to paliło mi własnie ten bezpiecznik. Moze tam poszukaj. pozdrawiam
dobra rada, nie wkładaj większego niz zalecany (5A) bo narobisz sobie biedy i spalisz ścieżkę w zegrach. Bezpiecznik wytrzyma, a licznik trafi. Wypisałem wyżej co jest pod tym bezpiecznikiem więc sprawdź.bezpiecznik 14 - oświetlenie tablicy rejestracyjnej, oświetlenie wskaźników, oświetlenie
komory silnikowej,oświetlenie skrzynki na rękawiczki - 5A
Nie wiem jak z tym jest w b4, ale u mnie b3 miałem taką sytuacje, jak wiozłem cos duzego w schowku i poruszało mi tam kablami to paliło mi własnie ten bezpiecznik. Moze tam poszukaj. pozdrawiam
-
- Forum Audi 80