Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3] Znowu zegar...

ODPOWIEDZ
9imar9
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[B3] Znowu zegar...

Post autor: 9imar9 » 17 sie 2013, 16:31

Witam. Po raz kolejny mam problem z zegarami. Zaczelo sie od tego że ojciec dłubiąc w kablach w bagażniku usiłując zrobić podświetlenie tablicy rejestracyjnej spowodował że wyłączyło sie podswietlenie na zapłonie zegarów (na włączonych swiatłach juz wszystko dzialalo) wyjmując zegary (chcąć zmienic zarowke lampki swiatel dlugich) spowodował że zgasło również podswietlenie na zapalonych swiatlach) nie dziala tez licznik - nic zadnych znakow zycia. Zgasło w momencie gdy wyciagal zegary i chyba wyciagal ta niebieska kośc. Bardzo proszę o jakies pomysly co moglo sie w momencie wyjmowania zegarow zepsuc? Bezpieczniki sprawdzone.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 17 sie 2013, 17:05

9imar9 pisze:zmienic zarowke lampki swiatel dlugich
jeszcze sie nie spotkalem z tym aby od dlugich sie przepalila

wogle jak zaduzo razy sie wyjmuje licznik to go szlak trafi, tzn popekaja sciezki, i nawet nie znajdziesz pekniecia, jezeli ten pan powoduje zwarcia, to rownie dobrze mogl cos wyszarpnac, a na odleglosc trudno zgadnac jakie sa zniszczenia

szkoda ... kolejne autko jest dewastowane

9imar9
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: 9imar9 » 28 sie 2013, 21:45

kolejne autko jest raczej RATOWANE. Gdy go zakupiłem cała instalacja była jak z kosmosu wszędzie ktoś dlubal,moze dlatego że to składak, żadne światla z tylu nie działały ale już to ogarnelismy. Licznik też, okazało się że poszedł bezpiecznik i wszystko smiga. Czytałem że właśnie gdy wyjmuje się licznik na włączonym podswietleniu to na 90% padnie bezpiecznik. Oświetlenie kontrolek na zapłonie to też była wina bezpiecznika, gdzie tu dewastacja?
A żarówka od kontrolki długich była pewnie wykręcona przez pana od którego kupowałem to auto aby ukryć że włączają się sane podczas jazdy, zespolony do wymiany.:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl