[B4 ABK 2.OE] coś puka z przodu
[B4 ABK 2.OE] coś puka z przodu
Witam!!!.Posiadam audi b4 i coś mi puka w przednim zawieszeniu.Wymieniłem tuleje na wahaczach i łączniki stabilizatora,byłem na stacji diagnostycznej i wszystko jest ok końcówki ok i sworznie też.Zastanawiam sie nad wymianą łożysk amortyzatora.Czy mogą też to być gumy na stabilizatorach słychać te pukanie na krótkich dołkach.Co to może być.Pozdrawiam
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
witaj dokładnie tak jak piszesz poduszka amortyzatora z łożyskiem polecam dwie firmy SACHS lub LANFORDERA te drugie kosztują 30 zł za sztukę a SACHS 45 zł plus 11 zł łożysko jutro wymieniam te poduszki kupiłem lanfordera zobaczymy ile posłużą po wrocławskich dziurach pozdrawiam ps. zanim napiszesz temat zobacz czy nie było już podobnego
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
viewtopic.php?t=9537 i opcja szukaj
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
Przyczyną takiego stanu rzeczy są najczęściej ostre występy na walcowej nakrętce, które powstają na skutek ich dokręcania przecinakiem.rafalaudi1 pisze:panowie ja mam taki problem
odkreca mi sie kielich lewego amortyzatora
ponoc to czesta przypadlosc
jak nazywa sie ten specjalny klucz do dokrecania tych srub ktorego malo ktory warsztat posiada
wiem ze kosztuje okolo 70zl tyle ze nie wiem o co mam pytac w sklepie
Jeżeli dokręca się te nakrętki dopasowanym kluczem i odpowiednim momentem to nie ma prawa się nic odkręcić w czasie jazdy.
[ Dodano: 2007-11-19, 21:12 ]
Osobiście odchodzę od montowania Lemfordera. Febi jest tańsze i ich elementy są chyba jednak wytrzymalsze, pod warunkiem, że kupuje się i montuje egzemplarz części przeznaczony do właściwego auta.MARTINO pisze:napisz mi proszę goldi j51 czy lemforder jest lepszy w częściach do zawieszenia niz Febi czy nie bo yeż kupiłem Lemfordera ale jeszcze nie zakładałem, wolę się zapytać zanim zacznę grzebać.
Jeżeli chodzi o tuleje do wachaczy to nikt mnie nie przekona do Lemfordera. Łączniki stabilizatora z tej firmy też nie są zbyt rewelacyjne.
Witam wymieniłem te łożyska na amortyzatorze jest o wiele lepiej ale coś tam jeszcze puknie,mam zamiar wymienić gumy na stabilizatorach bo to też może byc przyczyna. łożyska kupiłem firmy lemforder bo taką mi polecano.pozdrawiam wzsystkich
[ Dodano: 2007-11-24, 23:04 ]
Wymieniłem te gumowe tuleje i coś dalej puka na krótkich dołkach czy to mogą być amortyzatory?.Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-11-24, 23:04 ]
Wymieniłem te gumowe tuleje i coś dalej puka na krótkich dołkach czy to mogą być amortyzatory?.Pozdrawiam