[B4 ABM] Mój pierwszy samochód o rzadkim silniku
[B4 ABM] Mój pierwszy samochód o rzadkim silniku
Witam.Chce państwu przedstawić moją 80 . Moja historia z tym samochodem zaczeła się dosyć przypadkowo bo dowiedziałem się od znajomego mojego taty że jest takowa z silnikiem 1.6 na sprzedaż.Na początku zdziwiłem się ze z takim silnikiem wypuszczano ale jak dowiedziałem się że jeden właściciel w kraju no to chciałem go obejrzeć niestety nie mam żadnych zdjęć z dnia kupna.Tydzień po oględzinach kupiliśmy i od razu na drugi dzień poszła do serwisu. Na starcie wszystkie płyny oleje prócz skrzyni biegów rozrząd został wymieniony do tego uszczelka pokrywy amortyzatory i tuleje tylnej belki po miesiącu wymieniłem akumulator bo trzymał tylko 4 dni bez względu czy stał czy jeździ.
Dnia 19 marca 2013 roku rozbiłem co się okazało to było jego pierwsze uderzenie przodem co na weryfikacji wyszło że nie był bithttp://audi80.pl/files/72327_6243458175811 ... n_136.jpgy itd. zdjęcie na dole przedstawiam
niestety cała impreza wyszła mnie 300 zł i 6ptk karnych plus 6h na komendzie i skasowana brama właścicielki długa historia. 2 dni później wylądował już w garażu i zaczełem rozbierać oceniać straty a na początku kwietnia już czekałem tylko na maskę niestety oszust mnie wystawił i dopiero w maju kupiłem w kolorze zdjęcia na dole
Na początku sierpnia dostał
- nowe opony na tył kupione po dobrej cenie na Słomczynie
- Instalacje gazową żeby obniżyć koszty eksploatacji
- Lakiery niestety dopiero we wrześniu 2013 roku pomaluje (podziękowania dla firmy Janicar za dobranie lakieru)
W planach
- wstawienie czegoś mocniejszego czyli swap
- naprawa przedniego zawieszenia bo delikatnie słychać sprężynę
- naprawa boczku tapicerki
- Polakierowanie i zrobienie wszystkich zaprawek
- Jak najwięcej kilometrów beproblemowo
- elektryczne szyby
Rezanie przeprowadzone
- wymiana zegarka na obrotomierz
tutaj przedstawiam wszystkie zdjęcia w linku http://www.fotosik.pl/u/kamel194/album/1496663
tutaj cały album przedstawiam
Dnia 19 marca 2013 roku rozbiłem co się okazało to było jego pierwsze uderzenie przodem co na weryfikacji wyszło że nie był bithttp://audi80.pl/files/72327_6243458175811 ... n_136.jpgy itd. zdjęcie na dole przedstawiam
niestety cała impreza wyszła mnie 300 zł i 6ptk karnych plus 6h na komendzie i skasowana brama właścicielki długa historia. 2 dni później wylądował już w garażu i zaczełem rozbierać oceniać straty a na początku kwietnia już czekałem tylko na maskę niestety oszust mnie wystawił i dopiero w maju kupiłem w kolorze zdjęcia na dole
Na początku sierpnia dostał
- nowe opony na tył kupione po dobrej cenie na Słomczynie
- Instalacje gazową żeby obniżyć koszty eksploatacji
- Lakiery niestety dopiero we wrześniu 2013 roku pomaluje (podziękowania dla firmy Janicar za dobranie lakieru)
W planach
- wstawienie czegoś mocniejszego czyli swap
- naprawa przedniego zawieszenia bo delikatnie słychać sprężynę
- naprawa boczku tapicerki
- Polakierowanie i zrobienie wszystkich zaprawek
- Jak najwięcej kilometrów beproblemowo
- elektryczne szyby
Rezanie przeprowadzone
- wymiana zegarka na obrotomierz
tutaj przedstawiam wszystkie zdjęcia w linku http://www.fotosik.pl/u/kamel194/album/1496663
tutaj cały album przedstawiam
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
-
- Forum Audi 80
dobra powiększyłem i zobaczyłem, ale mam drugie pytanko czemu są białe? :->kamel194 pisze:
[ Dodano: 2013-08-29, 12:19 ]Są są numerki tylko że apart jest troche słaby i niewyraźnie wychodziWertyn pisze:a takie moje pytanko ten biały prostokąt jest tam za aku? nie powinno być tam jakichś numerów przypadkiem?