[B3, B4 / 2.0 16V ACE] Problem z LPG
-
- Forum Audi 80
[B3, B4 / 2.0 16V ACE] Problem z LPG
Witam. Jestem nowym użytkownikiem, chciałem się spytać państwa, ponieważ dzieje mi się z moim Audi ponieważ odpala normalnie na LPG tylko ponieważ jest jakiś problem że nie odpala w ogóle na benzynie, też jest do wymiany czujnik temperatury, czy przez ten czujnik może się coś dziać złego. A co do LPG to odpala normalnie i ruszam z miejsca i dławi się trochę, przeważnie na 2 biegu... i jest tak że jadę on gaśnie, ale poczekam z minutę i odpala znów, czy ktoś mi powie co to może być że tak się dzieje? Proszę o pomoc ;)
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
mam silnik 6A,a wiec podobny do ACE,miałem podobne problemy.
Sprawdż najpierw czujnik temperatury silnika-tylko znajdz ten odpowiedzialny za silnik a nie ten od wskazań na desce rozdzielczej.U mnie są dwa.
Potem jak nie to, to sondę lambda-najczestsza przyczyna.
Jak to nie pomoze to żle....pompa paliwa,setka inny żeczy.
Powiedzmy że nasze auto to paści jezeli ocenia układ zasilania w benzyne.
w A4 nie ma tych problemów.M
Sprawdż najpierw czujnik temperatury silnika-tylko znajdz ten odpowiedzialny za silnik a nie ten od wskazań na desce rozdzielczej.U mnie są dwa.
Potem jak nie to, to sondę lambda-najczestsza przyczyna.
Jak to nie pomoze to żle....pompa paliwa,setka inny żeczy.
Powiedzmy że nasze auto to paści jezeli ocenia układ zasilania w benzyne.
w A4 nie ma tych problemów.M
czemu 4 pinowy? z przodu silnika od strony kabiny pod aparatem zapłonowym jest 2 pinowy , ten co dane do ecu przesyła i to ten powinieneś wymienić , jest koloru czarnego jeżeli się nie myle.
[ Dodano: 2013-08-29, 16:10 ]
sprawdz czy klapka spiętrzająca nie jest pogięta, czy jest dobrze ustawiona i czy płynnie się porusza.
[ Dodano: 2013-08-29, 16:10 ]
sprawdz czy klapka spiętrzająca nie jest pogięta, czy jest dobrze ustawiona i czy płynnie się porusza.