Posiadam radio po poprzednim właścicielu; Sony CDX-S22 Moc wyjściowa, DIN 45324 przy 4 omach (W): 4 x 25
Maks. moc wyjściowa, 1 kHz przy 4 omach (W): 4 x 45
Oraz dwa głośniki na podszybiu, prawdopodobnie jeszcze ori, nie zaglądałem do nich.
Dostałem ostatnio za pół darmo trochę głośników od peugota 607, firmy JBL, ale że nie mam za bardzo kasy na taszki, więc myślałem żeby zrobić tylko małą skrzynię do bagażnika z dwóch elips + dokupić jakiś mały wzmacniacz.
Niestety nie mam pojęcia jaką moc mają te głośniki bo ubogie są w oznaczenia
Co o tym myślicie, co zrobili byście na moim miejscu?
[B4 all avant] Co można z tego zrobić?
jak już chcesz to te 160mm możesz wstawić w tylne drzwi o ile dopasujesz do tego jakieś maskownice. zamiast skrzyni z elipsami jakiś subwoofer.
z tego co widzę to kolega Born2lie ma Avanta, a nie Sedana, a co za tym idzie brak podszybia tylnegoPrzemo95 pisze:Ja bym te elipsy dał na podszybie z tyłu, te okrągłe w tylne boczki i cykacze przy klamkach tak jak w oryginale i będzie to całkiem fajnie grać .
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Uważasz za porządną inwestycję wsadzenie lepszych głośników w podszybie? Przecież to nic nie da, tam są głośniczki 10 cm i co z tego uzyskasz?h4k3r0 pisze:lepiej uskładaj kasy i zrób to raz, a porządnie a nie taką rzeźbę zalatującą wiejskim tjuningiem. Najlepiej sprzedać te głośniki i jeśli w podszybiu są ori to wstawić w ich miejsce coś lepszego.
Żeby jakoś grało w aucie muszą być jakieś dystanse, nie mówię taschki, ale coś co by odizolowało głośnik od tapicerki drzwi. Wygłuszyć matami drzwi, podłączyć głośniki pod wzmacniacz i zdecydować czy to wystarczy. Nie ma innej możliwości, trzeba zainwestować trochę...
Ja to widzę tak:
W miejsca na głośniki w desce z przodu ukryj wysokotonowe głośniki
W drzwi wsadź woofery
Ewentualnie na tył subwoofer.
Przednie głośniki pod zwrotnice podpinasz, a całość pod wzmacniacz.
Na początku przednie głośniki podepnij pod radio, w przypływie gotówki dokup wzmacniacz...