[B4 2.8v6 quattro] Dziwne szarpnięcia
[B4 2.8v6 quattro] Dziwne szarpnięcia
Witam. Przy wciśnięciu gazu (obojętnie na jakim biegu) następuję lekkie szarpnięcie. Zaobserwowałem, że podczas dodawania i puszczania gazu drążek skrzyni się porusza (jakby do przodu i w tył). Skrzynia chodzi bez zarzutu, sprzęgło bierze w okolicach połowy, nie ma dziwnych odgłosów z silnika. Nie pokoją mnie to. Podejrzewam, że może coś być ze skrzynią lub poduszką silnika. Silnik reaguję z lekkim opóźnieniem na gaz, ale nie wiem czy to normalne. Jeśli to ma znaczenie to jest to quattro.
Podepnę się pod temat, bo nie widzę sensu zaczynać nowego.
Mam taki problem, że jak zdejmuję nogę z gazu podczas jazdy to jest dosyć mocne szarpnięcie. Myślałem, że to poduchy skrzyni więc wymieniłem. Był luz na tulejce kołyski, a że nie mogłem jej dostać to wyrzeźbiłem sam likwidując ten luz. Niestety dalej jest takie szarpnięcie i tu moje pytanie; jakie mogą być jeszcze powody? Jeżeli możecie to wypiszcie wszystkie możliwe przyczyny. Audi z napędem quattro więc powodem może być luz na wale?
Mam taki problem, że jak zdejmuję nogę z gazu podczas jazdy to jest dosyć mocne szarpnięcie. Myślałem, że to poduchy skrzyni więc wymieniłem. Był luz na tulejce kołyski, a że nie mogłem jej dostać to wyrzeźbiłem sam likwidując ten luz. Niestety dalej jest takie szarpnięcie i tu moje pytanie; jakie mogą być jeszcze powody? Jeżeli możecie to wypiszcie wszystkie możliwe przyczyny. Audi z napędem quattro więc powodem może być luz na wale?
-
- Forum Audi 80
Właśnie był luz na tulejce sanek z prawej strony, a że nie mogłem nigdzie takiej dostać to wyrzeźbiłem tak, żeby ten luz zlikwidować. Ale muszę poszukać i wymienić może luz dalej być
To chodzi o tą tuleje? http://allegro.pl/febi-tuleja-belki-prz ... 84050.html
To chodzi o tą tuleje? http://allegro.pl/febi-tuleja-belki-prz ... 84050.html
Witam .
Mam pewien problem z moją audi.Od pewnego czasu mam problemy w wybiciu biegu podczas jazdy,zaznaczam,że nie zawsze się to dzieje.Szczególnie jak jest zimno,biegi raczej lekko wchodzą.Rok temu wymieniałem łożysko wyciskowe i tarcze sprzęgła firmy kager (docisk sprzęgła był idealny,więc go nie wymieniałem.Wydaje mi się ,że przed wymianą tego objawu nie było.Bardzo proszę was o jakąś pomoc.Z góry dzięki.
Mam pewien problem z moją audi.Od pewnego czasu mam problemy w wybiciu biegu podczas jazdy,zaznaczam,że nie zawsze się to dzieje.Szczególnie jak jest zimno,biegi raczej lekko wchodzą.Rok temu wymieniałem łożysko wyciskowe i tarcze sprzęgła firmy kager (docisk sprzęgła był idealny,więc go nie wymieniałem.Wydaje mi się ,że przed wymianą tego objawu nie było.Bardzo proszę was o jakąś pomoc.Z góry dzięki.
Ja również mam takie samo szarpanie. Poduszki skrzyni nowe (Wymieniałem razem z kompletnym nowym sprzęgłem firmy Sachs), podpora walu także jest dobra. Gdzie jeszcze szukać przyczyny takiego szarpania ?
Dodam jeszcze ze ruszanie się drążka skrzyni biegów wynika z tego ze drążek jest połączony ze skrzynia na sztywny "drut" a nie na linkę. Jeśli będzie bujać skrzynia to będzie się bujać drążek w kabinie.
Dodam jeszcze ze ruszanie się drążka skrzyni biegów wynika z tego ze drążek jest połączony ze skrzynia na sztywny "drut" a nie na linkę. Jeśli będzie bujać skrzynia to będzie się bujać drążek w kabinie.