Mój Avancik 1.9Tdi 1Z
Mój Avancik 1.9Tdi 1Z
Witam. Już trochę czasu jestem na forum i do tej pory nie wrzuciłem zdjęć swojego autka więc dziś się poprawiam i się pochwalę:)
No więc tak posiadam go od 6 miesięcy i miałem troszkę przygód. Mianowicie avancik był w automacie, ale po defekcie skrzyni i włożeniu drugiej zakleszczonej stwierdziłem, że zrobię swapa na manuala i tak już miesiąc jeździ:) jeszcze po 2 tygodniach posiadania dostałem strzała w tył (pękł zderzak w 2 miejscach oraz przesunął się ale jeszcze tego nie robiłem)
Silnik 1z 90km na pierburgu
wyposażenie:
ABS z EDS-em
el. szyby przód
el. lusterka
wspomaganie kierownicy
klima
2x poduszka powietrzna
doczepiany hak org. audi
co chce zrobić:
zmienić kolektor dolotowy - zrobione
komp 16-bitów
wolna odma - zrobione
obniżyć przód - zrobione
jakieś zespolaki
halogeny
obrotomierz plus termometr zamiast wyświetlacza biegów
jak coś jeszcze wymyślę to napiszę:)
30.05.13
Wymiana kolektora dolotowego od skody 105;p żarcik od ocravi wsadziłem i o dziwo udało się na standardowych rurach:D
01.07.13
Dawno nie pisałem co się u mnie działo więc odświeżam temacik.
Tego dnia panowie mechanicy zrobili mi rozrząd oraz wymienili siemeringi bo avancik przeciakał
27.08 - 31.08.13
Rozpocząłem prace nad wymianą zawieszenia przedniego i tylnego w skład których wchodziły:
- 2x końcówka drążka
- 2x łącznik stabilizatora
- 2x gumy stabilizatora
- 2x wkład amortyzatora olejowy
- 2x poduszka amortyzatora
- sworzeń lewy
- 4x tuleje trawersu
- 4x tuleje wahacza
- 2x silent bloki tylnej belki
- 2x amortyzator tył olej
oraz dodatkowo wymieniłem springi z racji tego, że moje pochodziły pierwotnie od automatu zamieniłem jena wersje manualną od 2.0E które po dobrej cenie zakupiłem u kolegi Arturo997
poniżej zdjęcia jak auto siedzi z przodu i z tyłu przy pełnym baku:)
No więc tak posiadam go od 6 miesięcy i miałem troszkę przygód. Mianowicie avancik był w automacie, ale po defekcie skrzyni i włożeniu drugiej zakleszczonej stwierdziłem, że zrobię swapa na manuala i tak już miesiąc jeździ:) jeszcze po 2 tygodniach posiadania dostałem strzała w tył (pękł zderzak w 2 miejscach oraz przesunął się ale jeszcze tego nie robiłem)
Silnik 1z 90km na pierburgu
wyposażenie:
ABS z EDS-em
el. szyby przód
el. lusterka
wspomaganie kierownicy
klima
2x poduszka powietrzna
doczepiany hak org. audi
co chce zrobić:
zmienić kolektor dolotowy - zrobione
komp 16-bitów
wolna odma - zrobione
obniżyć przód - zrobione
jakieś zespolaki
halogeny
obrotomierz plus termometr zamiast wyświetlacza biegów
jak coś jeszcze wymyślę to napiszę:)
30.05.13
Wymiana kolektora dolotowego od skody 105;p żarcik od ocravi wsadziłem i o dziwo udało się na standardowych rurach:D
01.07.13
Dawno nie pisałem co się u mnie działo więc odświeżam temacik.
Tego dnia panowie mechanicy zrobili mi rozrząd oraz wymienili siemeringi bo avancik przeciakał
27.08 - 31.08.13
Rozpocząłem prace nad wymianą zawieszenia przedniego i tylnego w skład których wchodziły:
- 2x końcówka drążka
- 2x łącznik stabilizatora
- 2x gumy stabilizatora
- 2x wkład amortyzatora olejowy
- 2x poduszka amortyzatora
- sworzeń lewy
- 4x tuleje trawersu
- 4x tuleje wahacza
- 2x silent bloki tylnej belki
- 2x amortyzator tył olej
oraz dodatkowo wymieniłem springi z racji tego, że moje pochodziły pierwotnie od automatu zamieniłem jena wersje manualną od 2.0E które po dobrej cenie zakupiłem u kolegi Arturo997
poniżej zdjęcia jak auto siedzi z przodu i z tyłu przy pełnym baku:)
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2013, 11:32 przez dartweider, łącznie zmieniany 5 razy.