Witam.
Mój problem polega na tym ,że jak zatrzymam się gdzieś na światłach albo jakiś krótki postój to śmierdzi mi z nawiewu gazem, a w trakcie jazdy nic nie czuć i wszytko jest ok.
Problem występuje tylko na wolnych obrotach.
Instalacja jest nowa ma przejechane 1500 km była zakładana w autoryzowanym serwisie STAG i tam panowie wszystko sprawdzili gaz się nigdzie nie ulatnia a ciśnienie na wtryskiwaczach jest stałe i wynosi 1.30.
W czym może tkwić problem ?
Z góry dzięki za pomoc.
Mieszek.
[Audi 80 B4 ABC]Śmierdzi gazem z nawiewu na wolnych obrotach
W warsztacie niby sprawdzali wszystkie połączenia a na komputerze pokazuje odpowiednie ciśnienie. A czy może być to wina np. nieszczelnego kolektora wydechowego lub coś w układzie wydechowy co powoduje ,że podczas postoju zawiewa spalinami ?
Może się orientujecie gdzie w warszawie maja specjalne czujniki do gazu którym dokładnie można sprawdzić nieszczelność ?
W tym serwisie co mi zakładali instalacje to sprawdzali wszystkie połączenia jakimś płynem.
Może się orientujecie gdzie w warszawie maja specjalne czujniki do gazu którym dokładnie można sprawdzić nieszczelność ?
W tym serwisie co mi zakładali instalacje to sprawdzali wszystkie połączenia jakimś płynem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH