[AAH] problemy przy odpaleniu
[AAH] problemy przy odpaleniu
Witam mam problem przy odpalaniu audi-cy tego typu
jak rano wsiadam do auta chce odpalić to kręcę kilkanaście sekund nim odpali ale jak przekręcę zapłon poczekam chwile zgaszę i znów zapłon i odpalam auto odpala od razu
snuje mi się teoria jak by porostu z inst. uchodziło paliwo i pompka musi stworzyć ciśnienie
dodam ze pompa jest nowa oryginalna i filtr tak samo co o tym sadzicie ???
pozdrawiam
jak rano wsiadam do auta chce odpalić to kręcę kilkanaście sekund nim odpali ale jak przekręcę zapłon poczekam chwile zgaszę i znów zapłon i odpalam auto odpala od razu
snuje mi się teoria jak by porostu z inst. uchodziło paliwo i pompka musi stworzyć ciśnienie
dodam ze pompa jest nowa oryginalna i filtr tak samo co o tym sadzicie ???
pozdrawiam
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Mogło by się zgadzać, tylko teoretycznie przy padniętym czujniku "ssania" nawet jak odpali, powinien nie równo chodzić i gasnąć.PuSzEk pisze:Medison, może czujnik temperatury 2-pinowy, on odpowiada za dawkowanie paliwa i odpalanie
To że pompa jest ori, nie znaczy że nie może być wadliwa, bo i takie sytuacje się zdarzają.
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
u mnie po odpięciu czujnika auto nie odpalało albo od razu gasło po złapaniu :mrgreen: także tak raczej nie sprawdzi, ten opis co teraz kolega podał na 100% kieruje na ten 2-pinowysagem pisze:Odepnij z niego całkiem wtyczkę i porównaj zachowanie auta - oczywiście na zimnym.Medison pisze:to by się zgadzało bo po 1 mam nie oryginalny ten czujnik i po 2 jak auto jest zimne to kuleje a jak się rozgrzeje jest w miarę ok
jutro odbiore auto bedzie wiadomo mam nadzieje
[ Dodano: 2013-09-06, 14:36 ]
dobra auto odebrane elktryk twierdzi ze czujnik pokazuje dobrze ale odlaczylem go calkiem i wydaje mi sie ze auto chodzi lepijej ma moze troche podwyzszone obroty ale jedzie dobrze
[ Dodano: 2013-09-08, 12:21 ]
po nocy odpiolem czujnik i odpalilem na totalnie zimnym gadalem z kumplem kumpla na zlocie przez tel i mi wyjasnil zasade dzialania tego czujnika po odpaleniu auto nie mialo problemu z ruszeniem i chodzi ok czujnik zamowiony w serwisie audi 166,33 zl problem rozwiazany aaa i on mi powiedzial tak czujnik ma dobre wskazania ale ma zla rezystancje i tyle
[ Dodano: 2013-09-12, 08:58 ]
Dla zainteresowanych czujnik niedostępny w Polsce czekam jak Niemcy przyślą
[ Dodano: 2013-09-06, 14:36 ]
dobra auto odebrane elktryk twierdzi ze czujnik pokazuje dobrze ale odlaczylem go calkiem i wydaje mi sie ze auto chodzi lepijej ma moze troche podwyzszone obroty ale jedzie dobrze
[ Dodano: 2013-09-08, 12:21 ]
po nocy odpiolem czujnik i odpalilem na totalnie zimnym gadalem z kumplem kumpla na zlocie przez tel i mi wyjasnil zasade dzialania tego czujnika po odpaleniu auto nie mialo problemu z ruszeniem i chodzi ok czujnik zamowiony w serwisie audi 166,33 zl problem rozwiazany aaa i on mi powiedzial tak czujnik ma dobre wskazania ale ma zla rezystancje i tyle
[ Dodano: 2013-09-12, 08:58 ]
Dla zainteresowanych czujnik niedostępny w Polsce czekam jak Niemcy przyślą