Witam
Mam problem z moim Audi 1,9Tdi 1Z 1995rok , auto odpala i odrazu gaśnie a jak odpalam na gazie to zdarzy sie wkrecic na 2 tysiace i gasnie , auto normlanie odpala , próbowałem również odpalać omijając filtr paliwa ale nic to nie zmieniło , auto odpala na około 2 , 3 sekundy i gaśnie nie kopci ani nie dzieje sie nic nie pokojącego . :-| :roll: POMOCY
[Audi 80 B4 1,9 TDI] Odpala i odrazu gaśnie 1Z
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie wiem jak w TDi ale w benzynie dzieje się tak jak pada kostka stacyjki. Dokładnie gniazdo sprężyny pęka.
Zamiennik kosztuje dwie dyszki z hakiem i możesz pojeździć na "śrubokręcie" w kostce z włożonym kluczykiem do stacyjki (odpinasz kostkę i wtyczkę wpinasz do nowej i uruchamiasz ją śrubokrętem z przekręconym kluczykiem w stacyjce).
Jak wszystko będzie chodzić masz winowajcę.
A jeżeli to kostka stacyjki faktycznie być może pomimo "włączonego zapłonu" gniazdo diagnostyczne może być nieaktywne.
Zamiennik kosztuje dwie dyszki z hakiem i możesz pojeździć na "śrubokręcie" w kostce z włożonym kluczykiem do stacyjki (odpinasz kostkę i wtyczkę wpinasz do nowej i uruchamiasz ją śrubokrętem z przekręconym kluczykiem w stacyjce).
Jak wszystko będzie chodzić masz winowajcę.
A jeżeli to kostka stacyjki faktycznie być może pomimo "włączonego zapłonu" gniazdo diagnostyczne może być nieaktywne.
- lord17_1991
- Forum Audi 80