Na forum zarejestrowałem się krótko przed nabyciem mojej 80tki.
Audi kupiłem od forumowicza który ukrywa się pod nickiem siwy23j.
Zakochałem się w niej od pierwszego wejrzenia !
Wystarczył jeden telefon do właściciela, i już na następny dzień śmigałem pociągiem do Wawy
Wystarczyło parę minut, i już byłem przekonany, że do Poznania pociągiem nie wracam !
Audi 80 B4 Nadwozie - Avant Rok produkcji - maj 1994 Ingolstadt Silnik - 1.9 TDI 1Z Pierburg Kolor - LZ5U Indigo Perleffect
Wyposażenie: ABS 4x elektr. szyby Elektr. lusterka Klimatyzacja (sprawna) Centralny zamek + pilot scyzoryk Wspomaganie kierownicy Alufelgi pięcioramienne Obrotomierz Dodatkowe oświetlenie kabiny Dzielona kanapa z rękawem na narty Podgrzewane spryski szyby przedniej Boczki parapety
Zrobione przez Siwy23j: Wymiana kierownicy na tą drugą bez poduszki według mnie ładniejszą √ Wymiana mieszka √ Zakup lewej kratki w zderzak √ Założyć osłonę akumulatora & √ Wymiana prawej poduszki silnika √ Wymiana rurki smarowania turbiny √ Zakup ori alufelg Ronal na lato √ Zamontować sterownik c. zamka scyzoryk z podłączeniem go pod siłownik tylnej klapy √ Montaż fajnego audio: radio plus sześć głośników √ Montaż CB Radio z anteną montażową na dachu √ Polerka lakieru w celu pozbawienia wszelkich zarysowań √ Tylna blenda od 90tki √ Zaślepić EGR √ Wywalić kata √ Wolna odma √
Zrobione przeze mnie: Tłumik środkowy Drążki kierownicze TRW Klocki przód/tył Usunięte oznaczenia z klapy Letnie opony na przód Usunięte naklejki audi z drzwi Avus II 18"
Plany: Gleba Jakieś koło 17-18" √ Chip od kostrza + wtryski od AFN,AEL
Zdjęcia:
Kilka dni po zakupie
Naklejki
Przed
Po
Usunięcie oznaczeń z klapy
27.09.2013r
Taki oto zestawik wpadł w moje rączki
07.11.2013r
Avus II 18x8
[center]! UPDATE ![/center]
23.01.2014r
Audi vs TIR !
5.02.2014r
Gwint od mk3 Variant na dawce do DIY Gewinde
<yes> Plus taki tam mały gadżet <yes>
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 lut 2014, 19:11 przez scepan, łącznie zmieniany 7 razy.
[center]! UPDATE ![/center]
23.01.2014r
Audi vs TIR !
5.02.2014r
Gwint FK od mk3 Variant na dawce do DIY Gewinde
[ Dodano: 2014-03-29, 20:25 ]
29.03.2014r.
Nie bylo tego w planach ale wleciało nowe turbo. Zamiast T15 która zdechła zamontowałem większe T2
Przy okazji jeszcze wleciały wtryski od AFNa wymontowane z passata który miał przekulane tylko 100k mil
Do tego nowe filtry i olej ofc
Po 4 dniach walki z utrudnionym dostępem do każdej śrubki przez chlopakow z Inglostadt, zapieczonymi wtryskami i brakiem odpowiednich narzędzi jakoś dałem radę to wszystko poskładać
Turbo wstaje trochę później ale mi to nie przeszkadza
Jeszcze tylko musze zamontować fmic i 16bit kompa z chipem od kostrza
Zdjęć z operacji dużo nie mam ale jak wbije na kompa to cos dodam.