[2.0 ABK LPG] Przełączanie na LPG po dodaniu gazu.
[2.0 ABK LPG] Przełączanie na LPG po dodaniu gazu.
Witam. Posiadam instalacje II generacji, gdzie mam ustawione przełączanie na LPG po osiągnięciu 40 stopni C. Sprawa wygląda tak, że chciałbym ominąć czujnik temp. Chce sam decydować kiedy przerzucić na gaz. Może to niezdrowe, ale nie mam zamiaru od razu jeździć na gazie po odpaleniu. Mam jakieś 6 km do pracy i już teraz po nocy całą drogę muszę jechać na benzynie zanim sam przeskoczy. Pytanie jak to zrobić?
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2013, 15:29 przez krajes-17, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Przy parowniku powinien odchodzic taki malutki czujnik i od niego kabel(u mnie on bym oizolowany ciemnym materialem) i ten kabel sklada sie z dwoch malych musisz zerwac izolacje i polaczyc te 2 kable, spowrotem zaizolowac ja u siebie tak to ominolem i na gaz moge przezucic kiedy chce
jak bys potrzebowal fotki jak to wyglada daj znac jutro zrobie i wstawie zebys wiedzial czego szukac
jak bys potrzebowal fotki jak to wyglada daj znac jutro zrobie i wstawie zebys wiedzial czego szukac
Dzięki za zwrócenie uwagi, rzadko dodaje posty i się zapomniałem. kyuubi1990 dzia za podpowiedź zaraz idę zobaczyć jak to wygląda u mnie.
[ Dodano: 2013-09-12, 18:14 ]
No więc zbadałem sytuację a tu taki widok:
po prostu sobie czujnik dynda. Nic dziwnego, że przełączał na gaz tak późno. Ale i tak zrobiłem jak kyuubi1990 mi poradziłeś.
[ Dodano: 2013-09-12, 18:14 ]
No więc zbadałem sytuację a tu taki widok:
po prostu sobie czujnik dynda. Nic dziwnego, że przełączał na gaz tak późno. Ale i tak zrobiłem jak kyuubi1990 mi poradziłeś.