[B4 ABT] Problem z silnikiem lub automatyczną skrzynią?
-
- Forum Audi 80
[B4 ABT] Problem z silnikiem lub automatyczną skrzynią?
Witam,w moim audi 2.0 90km pojawił dziś się pewien problem. Zajechałem do dziewczyny wszystko było OK z samochodem, wsiadłem aby wrócić odpaliłem i przy dodawaniu gazu zaczęło coś dzwonić. Myślę coś nie tak zimny albo coś z gazem może do przerzuciłem na benzynę i powoli sobię jadę, biegi automat zmienia tylko dzwoni. Wyjechałem na asfalt i jadę 1,2,3 i zmienia z 3 na 4- zero mocy samochód szarpie,dzwoni, to ja redukcja więcej gazu do 70km/h zmieniło na 4 i jakoś jedzie sobię juz. Dojechałem do domu. zmieniam bieg na Parking i jak coś nagle nie pierdzielnie. Myślę skrzynia się roz*ebała. Zmieniam na wsteka- rusza, na d- jedzie. Mam pytanie może ktoś wie o co może chodzić. Mam nadzieje że nie pada mi skrzynia bo samochód kupiłem dopiero tydzień temu. Czekam na odpowiedź i proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam, postanowiłem oddać samochód do mechanika i tak też dziś zrobiłem. Mechanik sprawdził chodzi na wszystkich cylindrach, sprawdzał też rozrząd ale poszedłem już i nie wiem co i jak. Wspomniane zostało coś o panewkach, wiecie może jaki byłby koszt panewek i robocizny ? Dzięki za odpowiedź
Mayster750- słabo się zbiera - jak wrzuci przy 50km/h 4 to nie da rady ciągnąć - szarpie.
Mayster750- słabo się zbiera - jak wrzuci przy 50km/h 4 to nie da rady ciągnąć - szarpie.
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80