[B4 AAH] zachowanie abs'u
[B4 AAH] zachowanie abs'u
Witam od pewnego czasu gdy hamuje gwałtownie jest wszystko dobrze ale jak delikatnie zaczynam i auto minimalnie się toczy to zaczyna mi działać ABS nie wiedzieć czemu jak go wyłączę przyciskiem jest ok bo wyłączony moje pytanie brzmi co się zwaliło pompa ? czy może co innego dodam ze błędów abs'u nie ma klocki dobre tarcze dobre opony dobre
-
- Forum Audi 80
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Miernik elektryczny w rękę, wypinasz wtyczki i sprawdzasz na tej od czujnika. Zakres powinien być od 1000-1200 ale im bliżej 1200 tym lepiej. Miernik ustawiasz na 200kΩ. Jeśli nic się nie pojawi, ustawiasz 200Ω ale najprawdopodobniej jeśli masz 3 sprawne to na 2kΩ i wyjdzie wartość powyżej 1000. Jeśli nie znaczy, że czujnik uwalony.
ale podczas małej prędkości jak isę zatrzymujesz, jeden z czujników przestaje wysyłać sygnały, co sterownik interpretuje jako zablokowanie koła i podejmuje odpowiednie kroki na podstawie informacji odczytywanych z czujników przy kołach, oczyszcze nie wieńców nic nie kosztuje, i ponowne ustawienie czujników i od tego warto zacząć, a przy okazji sprawdzić stan wieńców czy żaden nie jest pęknięty.
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
o jakich wiencach piszesz ?arwam pisze:ale podczas małej prędkości jak isę zatrzymujesz, jeden z czujników przestaje wysyłać sygnały, co sterownik interpretuje jako zablokowanie koła i podejmuje odpowiednie kroki na podstawie informacji odczytywanych z czujników przy kołach, oczyszcze nie wieńców nic nie kosztuje, i ponowne ustawienie czujników i od tego warto zacząć, a przy okazji sprawdzić stan wieńców czy żaden nie jest pęknięty.
Z tego co ja sie orientuję to przeguby zewnetrzne są zintegrowane z zębami dlatego trzeba kupować odpowiednie i sprawdzać ilość zebow...