[B41Z] odpowietrzenie zbiornika paliwa
[B41Z] odpowietrzenie zbiornika paliwa
witam, ostatnio kumpel powiedział mi że jak tankował swoją osiemdziesiątke B4 to zazwyczaj wchodziło mu 66litrów a ostatnio tankował i przycisnął pistoletem jakis cycek z boku wlewu paliwa i usłyszał tylko jeden syk odpowietrzenia i weszło mu do baku ok 80 litrów paliwa czy to możliwe?wiecie coś na ten temat czy ktoś miał podobnie?ma zwykłą audi 80 B4 avant z 92roku
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
raczej cos nie teges mnie sie wydaje ale moge sie mylic ile ma bak w audi bo wlansie chyba 66l :roll: to te 14 chyba w bagaznik wlal
[ Dodano: 2007-11-15, 22:32 ]
a tak mi sie przypomniala jesczze pewna anegdotka zwiazana z moja niunka.
Kiedys wiozlem moja mame do pracy (jej auto bylo na przegladzie) patrze wachy ok 1/4 mysle a leje do plena podjerzdzam na stacje i leje,leje,leje,leje moja matula :shock: a ja dalej :roll: wkoncu jak sie zatankowalem i zaplacilem ona do mnie ..ty masz bak dziurawy czy co??(jezdzila ticiem i CC, pojemnosc baku 36l)
[ Dodano: 2007-11-15, 22:32 ]
a tak mi sie przypomniala jesczze pewna anegdotka zwiazana z moja niunka.
Kiedys wiozlem moja mame do pracy (jej auto bylo na przegladzie) patrze wachy ok 1/4 mysle a leje do plena podjerzdzam na stacje i leje,leje,leje,leje moja matula :shock: a ja dalej :roll: wkoncu jak sie zatankowalem i zaplacilem ona do mnie ..ty masz bak dziurawy czy co??(jezdzila ticiem i CC, pojemnosc baku 36l)
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
:shock: co, gdzie, jak? Zawsze tankuje pod korek, oczywiście po użyciu dzyndzla i to kilku krotnym i jeszcze nigdy nie udało mi się wlać więcej niż 65 litrów. A czy przypadkiem, Diesle nie mają zbiornika o większej pojemności <hmm>rabbit pisze:weszło mu do baku ok 80 litrów paliwa
MIODEK, jak odkręcisz korek, to ten odpowietrznik masz po lewej stronie wlewu. Zbiornik odpowietrza się, naciskając ten dzyndzel w głąb wlewu.MIODEK pisze:Ten "dzyndzel" jest tylko w TDI ?
-
- Forum Audi 80