Witam poczatkowo jak kupilem samochod spalal okolo 10,5 11 litrow na trasie, teraz spalanie na trasie dochodzilo do 15,5 l a jezdze naprawde delikatnie.
W miescie spalanie okolo 18, 19 l rowniez przy bardzo spokojnej jezdzie.
w moim autko jest kompensacja, reduktor tomasetto at 07, zauwazylem ze gdy przykrecam ta mala srubeczke a wykrecam ta czarna z boku(musze tak robic zeby samochod chodzil na lpg) to spalanie sie zwieksza. Naprawde jest to dziwne bo przeciez w momencie gdy wkrecam srubke od gazu spalanie powinno malec a nie zwiekszac sie.
Planuje kupic zestaw naprawczy do tego redukatora moze to cos da
chetnie po slucham waszych sugestii na ten temat bo to spalanie mnie dobija.
Sonda lambda jest napewno dobra. lpg 2 generacji.
[b4 coupe] Duze spalanie LPG
-
- Forum Audi 80
nie lepiej podjechać do gazownika i wyregulować? przy 2 generacji sterowane jest wszystko przez sondę, skoro ona jest na 100%sprawna, auto chodzi na LPG bez problemow tylko spalanie wysokie to wina znajduję się w parowniku. Być może membrana już do wymiany i przydałby się zestaw naprawczy albo po prostu dobra regulacja (koszt ok 30-50zł za regulacje.)
BTW. mi NG przy zbyt bogatej dawce w zime przy normalnej jeździe bez butowania potrafił wypić 18L LPG. (1Gen.)
NG powinno Ci palić ok 12-13L w mieście przy normalnej jeździe. 10L spokojnie trasa ze stałą prędkościa 110km/h i 18butowanie nonstop. Tak wygląda u mnie a prowadzę raporty spalania od paru lat. pzdr.
BTW. mi NG przy zbyt bogatej dawce w zime przy normalnej jeździe bez butowania potrafił wypić 18L LPG. (1Gen.)
NG powinno Ci palić ok 12-13L w mieście przy normalnej jeździe. 10L spokojnie trasa ze stałą prędkościa 110km/h i 18butowanie nonstop. Tak wygląda u mnie a prowadzę raporty spalania od paru lat. pzdr.
-
- Forum Audi 80
Blos zmienjsza zuzycie gazu ? Bo jak bylem u gaziarza to powiedzial mi ze blos zaklada sie tylko po to aby samochod byl mocniejszy
ale ja jestem w tym zielony jak szczypior i sam juz ku.... nie wiem
ale ja jestem w tym zielony jak szczypior i sam juz ku.... nie wiem
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2013, 19:28 przez kyuubi1990, łącznie zmieniany 1 raz.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
A ktoś napisał, że blos zmniejsza spalanie? Ująłem to w kontekście braku problemów z LPG vs mechaniczny wtrysk. A dobrze dobrany zestaw spowoduje, że spalanie spadnie vs to co jest teraz, dynamika wzrośnie a i układ zasilania paliwa bedzie bezpieczniejszy.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2013, 19:36 przez bloku, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80