[B4 1Z] przewody paliwowe
- tokarka606
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
dziś wymieniłem przewody.dla zainteresowanych: https://audi80.pl/b4-all-wymiana-prz ... t54578.htm
witam mam problem w audi 80 1.9tdi ,a mianowicie mam nieszczelny przewód paliwowy .Kupiłem dwa nowe przewody miedziane od gazownika i szukam mechanika taniego w Gdasku czy ktoś zna może takiego,lub sam ma kanał i mogłby mi pomoc .Byłem u jednego mechanika to powiedział mi ze nigdy nie robił w audi 80 i krzyknoł 100 .150 napewno za wymiane jednego wiec podziękowałem mu i powiedziałem ze jak nie robił nigdy to nie będzie się uczyl na moim aucie,nie za te pienidze <ok>
Ps.czekam na wsparcie
Ps.czekam na wsparcie
sluchaj, po czym twierdzisz ze masz przewod nie szczelny? masz "pecherzyki" przed i za pompa?
co do wymiany, skoro juz kupiles przewod, nie zaleznie od tego czy slusznie czy nie ... auto do gory jak sie tylko da, i heja ho... sam to robilem w miedzi, nie ma z tym wielkiej filozofi, najgorszy odcinek to ten POD akumulatorem niestety ale jest to wykonalne za te 100-150 zl warto sie samemu pokusic
co do wymiany, skoro juz kupiles przewod, nie zaleznie od tego czy slusznie czy nie ... auto do gory jak sie tylko da, i heja ho... sam to robilem w miedzi, nie ma z tym wielkiej filozofi, najgorszy odcinek to ten POD akumulatorem niestety ale jest to wykonalne za te 100-150 zl warto sie samemu pokusic
witam odgrzeje temat , wczoraj ogladalem auto od spodu i zauwazylem tez ze przy baku skorodowały mi przewody na odcinku 30 cm(nie ciekną ale slabo zaczynaja wyglądać) nie wiecej od baku , dalej sa w dobrym stanie zero rdzy . zastanawiam sie nad jednym skoro mam taki mały odcinek skorodowany to dlaczego nie mógł bym tylko tego odcinka wymienić i zastosować złączenie takie jak jest w przypadku przy baku czyli gumowym przewodem pomiedzy jednym a drugim przewodem metalowym lub ten odcinek gumowy wydłużyć od baku . Co myślicie warto zrobić taki patent nie chce bawić się chyba w wymianę całości a kawalek rurki metalowej to nie kłopot wyciąc i wstawić nowy
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Możesz wymienić tylko ten kawałek i też będzie dobrze.Zobacz tylko czy w innych miejscach nie są skorodowane.Zauważyłem że korodują w miejscach gdzie nie mają bezpośredniego kontaktu z syfem z dróg.U mnie skorodowały przy baku i w miejscu gdzie wychodziły do góry np przy silniku.Wymieniać w kilku miejscach nie ma sensu.Lepiej kupić przewód miedziany w otulinie i masz spokój na wieki...