[B3 1.6RN] Wycena remontu po pożarze
[B3 1.6RN] Wycena remontu po pożarze
Witam . We wtorek dostałem załamki kiedy w czasie powrotu do domu , 50m od miejsca zamieszkania wszystkie kontrolki zapaliły się i wszystko zgasło włącznie z autem , spod maski wydostawały się gęste obłoki dymu i płomienie ognia pożar jakoś udało się ugasić , chociaż bez pomocy sąsiadów nie poradziłbym sobie zwłaszcza w takim stresie . Całą noc nie mogłem spać , audi to moje pierwsze , wymarzone auto . Początkowo myślałem że auto pójdzie na szrot , jednak kiedy dzisiaj dokładniej to obejrzałem to stwierdziłem że chyba nie jest tak źle ale proszę o pomoc w ustaleniu czy się opłaca remontować auto i ile środków ewentualnie by poszło na części . Wstawię kilka zdjęć z tym co zostało pod maską . Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2013, 19:48 przez MatHl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
nie ma sensu naprawiać
ja bym odstawił na złom i kupił drugie auto
cała instalacja do wymiany
wszystkie przewody gumowe i wszystkie jakiekolwiek plastiki do wymiany
praktycznie cała komora silnika do wymiany
aku ,paski,czujniki itd itd
według mnie szkoda kasy i kupa roboty przy tym i smród w kabinie pozostanie na zawsze
ja bym odstawił na złom i kupił drugie auto
cała instalacja do wymiany
wszystkie przewody gumowe i wszystkie jakiekolwiek plastiki do wymiany
praktycznie cała komora silnika do wymiany
aku ,paski,czujniki itd itd
według mnie szkoda kasy i kupa roboty przy tym i smród w kabinie pozostanie na zawsze
A może ktoś wie jak to jest z tym złomowaniem ? w aucie jest instalacja gazowa , butla w połowie pełna , czy przyjmą auto z nią? sąsiad jak omege starą szrotował to sami przyjechali i jeszcze coś tam zapłacili - kilkaset pln . Obawiam się że z auta po pożarze nie mają zysku i jeszcze będę musiał dopłacać do tego interesu
Co do wyceny, możesz zadzwonić na Skup samochodów uszkodzonych Kraków, powinni orientacyjnie dać informacje. Natomiast jak odkupują to dokładnie sprawdzają. Ostatnio po stłuczce mój kuzyn oddawał tam autko.