Witam. Mam takie pytanie: czy w Audi 80 B4 fabrycznie można było sobie zamówić alarm? Bo mam u siebie na pilocie centralnego dodatkowy przycisk, zapytałem się kolegi i powiedział, że prawdopodobnie jest to właśnie guzik do aktywowania alarmu. Dodatkowo mogę powiedzieć, że obok włączników świateł awaryjnych i przeciw mgielnych znajduje się czerwona dioda. Na dodatek zauważyłem, że na górnych krawędziach przednich słupków są wgłębienia, tak jakby znajdowały się tam kiedyś czujniki ruchu. Tak sobie pomyślałem, że dobrze by było mieć zabezpieczenie. I tu jest mały problem, bo nie wiem jakie części należało by zakupić, aby oryginalny alarm odrzył. Tzn na allegro znalazłem taką aukcję
I myślę, że zakup tego urzadzenia to krok w budowie alarmu. Co jeszcze muszę mieć, aby wszystko działało.
Pozdrawiam
[B4 Z1] Jak zamontować oryginalny alarm? I czy jest sens?
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[B4 Z1] Jak zamontować oryginalny alarm? I czy jest sens?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 19:23 przez misiekdzwon, łącznie zmieniany 1 raz.
apropo alarmu fabrycznego - mam taki wynalazek w moim avancie i krew mnie z nim zalewa. Mój egzemplarz miał syrenę sterowaną sygnałem radiowym (załącz/wyłączana) która niestety zdechła i nie mogę nigdzie takiej dokupić. w praktyce mój alarm działa tylko jako sterownik centralnego zamka i atrapka z czujnikami.
Serdecznie polecam istalację jakiegokolwiek alarmu (centralki) nowoczesnego a nie ma sensu odbudowywqać fabrycznego sys. alarmowego
Serdecznie polecam istalację jakiegokolwiek alarmu (centralki) nowoczesnego a nie ma sensu odbudowywqać fabrycznego sys. alarmowego
Polecam z firmy SEO,polska solidna robota,dużo funkcji programowalnych przez użytkownika.Montuje je od kilku lat ,żaden nie popsuł się,ani zgłupiał,jak to bywało z innymi-zwłaszcza radzę unikać chińszczyzny z allegro,cena niska dużo bajerów,ale żywotność krótka i dużo nerwów będzie wcześniej czy później kosztować.