Witam serdecznie, zakładam nowy wątek, choć brak iskry jest dość częstym problemem, więc myślę, że można byłoby utworzyć temat zbiorczy.
Przeglądałam wiele tematów tutaj, wujka google również odwiedziłam i nadal mój pojazd odmawia posłuszeństwa. Tak jak wyczytałam problem może stanowić: cewka, czujnik Halla, moduł zapłonu itp. Wczoraj podłączona została inna cewka (sprawna) - efektu brak, dzisiaj w ruch poszedł aparat zapłonowy i nadal nic. Stacyjka została sprawdzona i raczej jest ok. Co do modułu, to myślę, że znajduje się on przy cewce - stanowią jedną całość (czyli sprawdzając cewkę również został sprawdzony), przy lewym podnóżku nie ma nic, przy prawym również, pod maską nic pasującego nie znalazłam - więc zapewne musi to być to
Pewnie przyczyną jest wilgoć, samochód postał tydzień w garażu i już nie odpalił.
Świece ok miesiąca temu zostały wymienione na nowe.
Brakuje mi już pomysłów co sprawdzać i jak... Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc,
pozdrawiam.
[COUPE] 2.0 AAD - Brak Iskry
2.0 AAD - Brak Iskry
Witam AAD ma taki sam układ zapłonowy jak 3A , sprawdź najpierw bezpiecznik nr 24 przez który zasilany jest układ zapłonowy , pozatym oprócz cewki zapłonowej , obok niej na ściance obudowy jest zamontowany stopień mocy układu zapłonowego który też może być uszkodzony , trzeba go sprawdzić , pozdrawiam Tadeusz.
Muszę odgrzać kotleta.Jestem ponad 400 km od domu i kupiłem 80-tkę z takim silnikem czyli AAD wczoraj odpaliłem i wyjechałem z miejsca parkingowego i zgasła. Nie wiem co jest grane. I proszę o pomoc nie mam żadnych narzędzi. Oddałem auto do mechanika ale nie wiem czy będzie potrafił ogarnąć temat. Mogę kupić nowy czujnik Halla albo moduł bo cewka raczej ok. Bo po zachowaniu centralki od gazu-wnioskuję jakby nie było sterowania na cewkę. Co mogło tak nagle paść? czujnik czy raczej moduł.
Jestem teraz w Lubinie ma ktoś może na podmianę/sprzedaż?
Rafał 691 766 axhyi 011
Pozdrawiam.
Jestem teraz w Lubinie ma ktoś może na podmianę/sprzedaż?
Rafał 691 766 axhyi 011
Pozdrawiam.