[B4 1Z] Cieknie pompa wtryskowa
[B4 1Z] Cieknie pompa wtryskowa
Witam! mam pytanie odnosnie pompy wtryskowej. czy uszczelnial ktos glowiczke?(ta u gory gdzie sie przykreca przewod powrotny paliwa) wiem ze uszczelke mozna kupic w sklepie motoryzacyjnym bez problemu.ale nie wiem co jest pod glowiczka.a sie boje dawac jakiemus partaczowi to uszczelnic (w mojej okolicy nie ma zadnego dobrego pompiarza).moze ktos to juz przerabial? raz wyjmowalem pompe i uszczelnialem na dole takie dwie jajowate pokrywki bo ciekly jak diabli.ale glowiczka tez sie poci. jak ktos to robil to prosilbym o pomoc.
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 sie 2007, 18:24 przez mico, łącznie zmieniany 1 raz.
wyciek
dobrze że zapytałeś, nie uszczelnisz sam nastawnika gdyż potem trzeba podłączyć auto pod VAG-a i ustawić dawkę paliwa. lepiej oddaj audi do jakiegoś BOSCH SERWIS i tam ci to zrobią. koszt to około 150 zł. pozdrawiam i życzę szerokości_______________piachu
ja uszczelnialem ostatnio cala pompe zaplacilem 350pln. jezeli cieknie ci z pod tego pierwszego dekielka na samej gorze oznaczonego kolorem zoltym to owszem mozesz to wymienic sam jest tam uszczelka gumowa jezeli z pod tej drugiej tj.z pod nastawnika( kolor rozowy)to trzeba ustawic pozniej dawke a to juz trzeba sprzetu i doswiadczenia
Witam odgrzeje trochę temat ale ostatnio wymieniłem uszczelkę pod pokrywą nastawnika przedmuchałem zawór śrubkę z nadmiaru tą z sitkiem wydaje mi się ze była zapchana, ale do czego zmierzam zauważyłem ze delikatnie pojawia mi się paliwo w tym miejscy nie wiem jak to zbytnio nazwać nawet nie wiem co pod tym się znajduje. zaznaczyłem to kolorem czerwonym na zdjęciu
-
- Forum Audi 80
Re: wyciek
Zmień se sam i daj tylko na ustawienie przecież to 10 min robotyPIACHU pisze:dobrze że zapytałeś, nie uszczelnisz sam nastawnika gdyż potem trzeba podłączyć auto pod VAG-a i ustawić dawkę paliwa. lepiej oddaj audi do jakiegoś BOSCH SERWIS i tam ci to zrobią. koszt to około 150 zł. pozdrawiam i życzę szerokości_______________piachu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Sprawdż czy nie cieknie z pod nastawnika ,bo to 99% przypadków ,czasem tak lubi niewidocznie ciec że cięzko zauważyć ...i spływa sobie zgodnie z prawem grawitacji w dół Jak jednak nie cieknie z pod nastawnika ,to zwykle z pod uszczelnienia głowiczki ,czyli duży oring do wymiany ...i co prawda zdarzyło mi się dwa razy robić to bez wyciągania pompy ,ale trwało to dłużej niż z wyciągnięciem pompy ...wiec teraz zawsze wyciągam pompę i trwa to max 1,5 godziny ,do ponownego odpalenia auta po założeniu pompy z powrotem 8-)gazela93 pisze:Panowie dziś zauważyłem ze zaczeło mi ciec z pompy ale z dołu gdzieś bo góra sucha :oops:
Widze ze ze slaska jestes. Moze mamy blisko to wpadniesz na wymiane i odrazu ci to ustawie jak trzeba, jak nie czujesz sie na silach.gazela93 pisze:Panowie dziś zauważyłem ze zaczeło mi ciec z pompy ale z dołu gdzieś bo góra sucha :oops:
[ Dodano: 2013-09-24, 00:38 ]
Z zaznaczaniem ok. Tylko 0.05mm w złą stronę i już dawka za duża lub za mała. A tak to można przed i po ustawić jak trzeba. Czyściłem u siebie nastawnik i też mi się to takie proste wydawało. A pierwsze odpalenie z bardzo dużą dawką i falującymi obrotami było dziwnym i zabawnym zjawiskiem. Ale wszystko ustawiłem bo sprawdziłem przed zabiegiem jak było ustawione .
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Wszystko dla ludzi jest Jak macie mozliwosc to uczcie sie i rozwijajcie sie bo wiedza bezcenna jestwojtasny pisze:Widze ze ze slaska jestes. Moze mamy blisko to wpadniesz na wymiane i odrazu ci to ustawie jak trzeba, jak nie czujesz sie na silach.gazela93 pisze:Panowie dziś zauważyłem ze zaczeło mi ciec z pompy ale z dołu gdzieś bo góra sucha :oops:
[ Dodano: 2013-09-24, 00:38 ]
Z zaznaczaniem ok. Tylko 0.05mm w złą stronę i już dawka za duża lub za mała. A tak to można przed i po ustawić jak trzeba. Czyściłem u siebie nastawnik i też mi się to takie proste wydawało. A pierwsze odpalenie z bardzo dużą dawką i falującymi obrotami było dziwnym i zabawnym zjawiskiem. Ale wszystko ustawiłem bo sprawdziłem przed zabiegiem jak było ustawione .