[80 b3] po wymianie oleju świeci się kontrolka :-(
[80 b3] po wymianie oleju świeci się kontrolka :-(
witam. Ostatnio po wymianie oleju zaskoczyła mnie pewna dziwna sytuacja. gdy podczas jazdy nagle włącza sie buzer (ten co przypomina o zostawionych światłach) i zapala sie kontrolka od oleju). olej wymieniłem filtr tez. nie wiem czy jest to tylko jakieś zwarcie na kablach czy coś poważnego. za pomoc z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2007, 21:29 przez dobo26, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
mikroprocesorowy przekaźnik o nr 310 (pod kierownicą) sygnalizuje Ci że masz niedostateczne ciśnienie oleju na wysokich obrotach. Może ono być spowodowane: zbyt żadkim olejem,uszkodzeniem tego przekaźnika ,uszkodzeniem białego czujnika oleju, albo niedostatecznym ciśnieniem oleju wynikającym z nadmiernego zużycia pompy oleju lub wytartych panewek.Wniosek nasuwa się jeden sprawdź ciśnienie oleju czujnikem zegarowym, na wolnych poyżej 30 kPa, obroty powyżej 2000 ciśnienie co najmniej 180kPa.
Myślę że temat wyczerpałem. Na przyszłość napisz więcej szczegłów o problemie.
pozdro
mikroprocesorowy przekaźnik o nr 310 (pod kierownicą) sygnalizuje Ci że masz niedostateczne ciśnienie oleju na wysokich obrotach. Może ono być spowodowane: zbyt żadkim olejem,uszkodzeniem tego przekaźnika ,uszkodzeniem białego czujnika oleju, albo niedostatecznym ciśnieniem oleju wynikającym z nadmiernego zużycia pompy oleju lub wytartych panewek.Wniosek nasuwa się jeden sprawdź ciśnienie oleju czujnikem zegarowym, na wolnych poyżej 30 kPa, obroty powyżej 2000 ciśnienie co najmniej 180kPa.
Myślę że temat wyczerpałem. Na przyszłość napisz więcej szczegłów o problemie.
pozdro