[80 B4] Oryginalne radio/radia
[80 B4] Oryginalne radio/radia
Witam,
Mam w swojej 80tce B4 z 1994 roku oryginalny zestaw audio - radio Audi beta plus dwa głośniki.
Generalnie gra to delikatnie mówiąc słabo..., ale ja lubie oryginały więc nie zamierzam pakować tam innego radia.
Ale z drugiej strony pomyślałem, że gdyby wrzucić cos "lepszego" od audi z tamtego okresu to czemu nie.
I tu jest pytanie jakie Audi pakowało tam wtedy sensowne radia?
Wiem, ze była Alfa, Beta, Gamma i zdaje się Delta?
Czy było już wtedy coś z CD?
Czy ktoś z forumowiczów wie kto był w danym czasie producentem tego sprzętu dla Audi?
Mam w swojej 80tce B4 z 1994 roku oryginalny zestaw audio - radio Audi beta plus dwa głośniki.
Generalnie gra to delikatnie mówiąc słabo..., ale ja lubie oryginały więc nie zamierzam pakować tam innego radia.
Ale z drugiej strony pomyślałem, że gdyby wrzucić cos "lepszego" od audi z tamtego okresu to czemu nie.
I tu jest pytanie jakie Audi pakowało tam wtedy sensowne radia?
Wiem, ze była Alfa, Beta, Gamma i zdaje się Delta?
Czy było już wtedy coś z CD?
Czy ktoś z forumowiczów wie kto był w danym czasie producentem tego sprzętu dla Audi?
na początek może wyda ci się dziwne ale: zeszlifuj maskownice z głośników... coś ala Słonik lub wymień na porządne maskownice a nie zaślepki potem możesz zapodać sobie Audi gamma.... marzeniem było by mieć bose gamma ale cena odstrasza. No i wymień głośniki na najlepsze jakie możesz. Moim zdaniem kup gamma i podłącz pod wyście wzmacniacz jak chcesz mieć coś więcej... np. sub Zresztą na pewno sam wiesz że z g... bata nie kręcisz...
Re: [80 B4] Oryginalne radio/radia
Jesli chodzi o gamme to conajmniej panasonic i blaupunkt.Tomiturbo pisze:Witam,
Przesiadka z bety na gamme nie ma wiekszego sensu.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nie CD pchano dopiero od modelu A4 B5 czyli po 95r.
Są pewne modele co można włożyć z CD tylko trochę trzeba piłować po bokach panel. Jak poszukasz to znajdziesz bo było pisane o tym w dziale "zrób to sam " bodajże i w tym.
Najlepsze żeby pozostać prawie przy ori to kupić radio concert i emulator zmieniarki CD.
Są pewne modele co można włożyć z CD tylko trochę trzeba piłować po bokach panel. Jak poszukasz to znajdziesz bo było pisane o tym w dziale "zrób to sam " bodajże i w tym.
Najlepsze żeby pozostać prawie przy ori to kupić radio concert i emulator zmieniarki CD.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/334 ... a7fd4.htmlTomiturbo pisze:Czyli jednak były oryginalne CD radia do B3/B4?
- Vigasyu
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
co warto poleci jesli chodzi o głośniki ja do swojej audiczki wrzuciłem w deske ground zero gzrc 100fx głośniki naprawde rewelacja drogie ale wartały swojej ceny jednak w dalszym ciągu brakowało mi troche niszych tonów więc wykonałem panele drzwiowe pod 16,5cm wygłuszyłem drzwi a wpanelach wylondowały ground zero GZRC 165FX jednak do ich napendzenia nie wystarczy samo radyjko zamontowałem wzmacniaczyk ground zero GZIA 2075HPX efekt wymarzony sprzet sprawuje sie swietnie planuje teraz jeszcze zamontowac radyjko symphony II
U...ale cena za te ground zero tez konkretna
Ja planowałem wrzucić tam na podszybie HERTZ DCX100 i lecieć tylko na wzmacniaczu z radia.
A propo radia znalazłem AUDI Beta wersja robiona przez Alpine. Warto?
Podobno sa mocniejsze i "lepsze" jesli chodzi o wzmacniacz od standardowego Beta Blaupunkt-a.
[ Dodano: 2013-09-20, 10:26 ]
Niestety dupa z tym Audi Alpine.
Ma 22cm szerokości. W Audi mam miejsce na około 21,5cm. Wiecej sie nie wcisnie
Ja planowałem wrzucić tam na podszybie HERTZ DCX100 i lecieć tylko na wzmacniaczu z radia.
A propo radia znalazłem AUDI Beta wersja robiona przez Alpine. Warto?
Podobno sa mocniejsze i "lepsze" jesli chodzi o wzmacniacz od standardowego Beta Blaupunkt-a.
[ Dodano: 2013-09-20, 10:26 ]
Niestety dupa z tym Audi Alpine.
Ma 22cm szerokości. W Audi mam miejsce na około 21,5cm. Wiecej sie nie wcisnie
Już sie dowiedziałem, ze radia do Audi były 19, 21 i 22 cm.
W 80ke wchodziły zdaje się tylko 19 i 21cm .
Mam teraz Audi Beta 19cm plus te boczne zaslepki, ale chciałbym wrzucić np. gamme CC 21cm.
Np. taką jak tu:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3507407610
Jeśli udałoby mi sie znaleźć ja w rozmiarze 21cm.
Co do głośników, znajomy polecał mi te Hertz-e, ale nigdy ich nie słyszałem.
Słucham głównie funku, jazzu, itp.
Mam w domu jeszcze BMW E34 - tam radio Alpine plus głośniki alpine w desc, pod nogami i z tyłu - bez żadnego wzmacniacza. Gra to bardzo miękko i jak dla mnie ładnie.
Idealnie byłoby się do tego zbliżyć w 80tce. Choć wiem, że z dwóch głośników rewelacji nie bedzie. W każdym razie ten fabryczny zestaw który mam teraz, gra tragicznie...
Na głośniki przód w deske (10cm) chiałbym wydac ze 150pln.
Do tego radio Audi.
W 80ke wchodziły zdaje się tylko 19 i 21cm .
Mam teraz Audi Beta 19cm plus te boczne zaslepki, ale chciałbym wrzucić np. gamme CC 21cm.
Np. taką jak tu:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3507407610
Jeśli udałoby mi sie znaleźć ja w rozmiarze 21cm.
Co do głośników, znajomy polecał mi te Hertz-e, ale nigdy ich nie słyszałem.
Słucham głównie funku, jazzu, itp.
Mam w domu jeszcze BMW E34 - tam radio Alpine plus głośniki alpine w desc, pod nogami i z tyłu - bez żadnego wzmacniacza. Gra to bardzo miękko i jak dla mnie ładnie.
Idealnie byłoby się do tego zbliżyć w 80tce. Choć wiem, że z dwóch głośników rewelacji nie bedzie. W każdym razie ten fabryczny zestaw który mam teraz, gra tragicznie...
Na głośniki przód w deske (10cm) chiałbym wydac ze 150pln.
Do tego radio Audi.
- Vigasyu
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
mysle ze fajne radyjko a co do tych głośników to dożuc 30 pln i kup te dls http://allegro.pl/dls-124-10-cm-2-drozn ... 43184.html
[ Dodano: 2013-09-23, 16:39 ]
ewentualnie http://allegro.pl/rockford-fosgate-r142 ... 39925.html
[ Dodano: 2013-09-23, 16:39 ]
ewentualnie http://allegro.pl/rockford-fosgate-r142 ... 39925.html