Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI 1Z] falujące niskie obroty

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
mateo0220
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 TDI 1Z] falujące niskie obroty

Post autor: mateo0220 » 21 lis 2007, 09:19

witam,
czytalem juz wiele postow o tym zjawisku, lecz rozwiazania nie znalazlem. Objawami sa falujace niskie obroty, gdy auto jest na luzie poczatkowo faluja, po 3-4sek ustaja i sa normalne obroty, nastepnie gdy przygazuje od 1.5-2tys obrotow to auto schodzac do poziomu 900obrotow znow dziwnie pracuje, faluje, tak jakby nie dostawal paliwa lub cos podobnego. Rowniez jak jade ze stala predkoscia(60km/h na czworce to jakby sie dlawiil i troche szarpnie). Czytalem ze to prawdopodobnie nastawnik, lecz sprawdzilem odpinajac podlaczenie z predkosciomierzem i to obroty nadal falowaly po przygazowaniu(podobnie probowalem z obrotomierzem). Mam audi z 93 roku i nie wiem jaki mam ten nastawnik, czytalem ze jesli nie indukcyjny to niezle kosztuje nowy:( zaznacze ze obroty zaczely mi falowac od poniedzialku(3dni temu) po myciu auta. Macie jakies pomysly? Chyba mechanik konieczny :(
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 19:51 przez mateo0220, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
minon1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: minon1 » 21 lis 2007, 10:17

Podejrzewam wtrysk sterujący (tan z przewodem elektrycznym).

Podłącz pod kompa, ewentualnie jak faluje to puknij rączką od śrubokręta w ten wtrysk powinno coś się dziać.

mateo0220
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mateo0220 » 21 lis 2007, 10:28

Bylem wlasnie u mechanika, przyczyne upatruje albo w nastawniku, pompie lub wtrysku sterujacym. ma dopiero termin na przyszly tydzien by to zrobic, ale poleci mi jechac do kolesia do podpiecia pod kompa. jutro do niego jade. Jesli to ten wtrysk to jest on w stanie kompem ten blad skasowac? jakie ewentualne koszta tego wrysku?
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl