Witam,
pojawił mi się pewien problem, jak silnik jest np. zimny po nocy to odpalam przełączam na gaz i żebym dojechałem do Niemiec i z powrotem zahaczając o Gdańsk to wszystko będzie ok ale jak silnik jest ciepły i wyłączę go, odpalę i przełączam na gaz to gaśnie żółta kropka, świeci się tylko zielona i auto zaczyna jechać na benzynie (normalnie jak na gaz sie przełączy to zielona i żółta kropka się świeci czy tam żarówka, bez różnicy) i żeby zaczął na gazie znowu jechać to muszę go kilka razy mocno dodając gazu przełączać PB/GAZ.
Ostatnio zauważyłem, że jak wchodziłem w ostry zakręt z dużą prędkością to mu też odłączało gaz, gazownicy rozkładają ręce i mówią, że nie wiedzą co to może być.
[ B4 2.0 ABT] gaz I gen. sam przełącza się na pb
- damianek1234561
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Masz taki przełącznik?: http://www.ac.com.pl/public/pubonline/p ... 1a7c92.jpg
- kubaaabee
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 1.9 1Z
Sprawdź też kabelki na zaworze, czasem lubią się rozruszać i na zakrętach będzie się przełączał, znam to z autopsji bo nie mogłem dojść przyczyny dlaczego pewien samochód przy przechyłach nadwozia gaśnie albo wraca na benzynę i to właśnie były nie stykające dobrze kable, czasem przyczyną jest byle pierdoła, a nie sprawdzi się najprostszych rzeczy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH