Witajcie,
w związku z tym, że mój ostatni post został usunięty ponawiam swoją prośbę - posiadam 80 B4 2.8Q ze skrzynią CBR - potrzebuję ja wymienić na krótką skrzynię taką aby na II biegu jechać max 80km/h i żeby przy okazji nie wymieniać mostu. Wg tabeli, którą posiadam skrzynia o takim samym przełożeniu głównym była montowana też w ABK ale pozostałe biegi tez mają te same przełożenia więc nic by mi ta zmiana nie dała - macie jakieś pomysły?
Dzięki i pozdrawiam
[80 Q 2.8 AAH] wymiana skrzyni biegów
[80 Q 2.8 AAH] wymiana skrzyni biegów
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2013, 21:04 przez tomaszkkk, łącznie zmieniany 2 razy.
silnik abc
Witam
Panowie moje quattro ma strasznie krótkie biegi. 180km/h 5500 tys na autobane się nie nadaje..
Chciałbym skrzynie 6-tke lub długą piątkę.
Może koledzy coś doradzą?
Panowie moje quattro ma strasznie krótkie biegi. 180km/h 5500 tys na autobane się nie nadaje..
Chciałbym skrzynie 6-tke lub długą piątkę.
Może koledzy coś doradzą?
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
co Ci po długiej skrzyni jak na długiej skrzyni 180 KM.h przy tej mocy możesz czasem nie osiągnąć
A dwa - zmiana na szóstkę wiążę się z ok. 5 tysiącami złotych za części.
Długa piatka do Twojego auta musi mieć takie same przełożenie główne , szukaj w ETCE skrzyni dłuższej o tym samym przełożeniu.... mi się nie chce.
A dwa - zmiana na szóstkę wiążę się z ok. 5 tysiącami złotych za części.
Długa piatka do Twojego auta musi mieć takie same przełożenie główne , szukaj w ETCE skrzyni dłuższej o tym samym przełożeniu.... mi się nie chce.