zacznę od tego ze podłączyłem osobno każde światło halogenowe w audi 80 b3 1.8s pod kierunkowskazy tak by było nowocześniej ale może to zbieg okoliczności zamek centralny przestał reagować na polecenia z pilota, przed tą modernizacją w miarę wszystko działało.
teraz odpowiedź na polecenia pilota jest taka, że buczy przekaźnik HFKW 016-SH, z kluczyka działa wszystko ok, otwiera, zamyka.
ten przekaźnik jest dostępny w necie tylko nie wiem czy prze lutowanie go coś pomoże, luty na płytkach w sterowniku centralnego i w samym odbiorniku radiowym wyglądają w miarę ok ale miernikiem nie sprawdzałem
poradźcie coś koledzy
[B2/B3/B4] zamek centralny nie działa z pilota
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
no to bardzo zle zrobiles, halogen ma duzy apetyt na prad,Qgooar pisze:podłączyłem osobno każde światło halogenowe w audi 80 b3 1.8s pod kierunkowskazy
zdjecie poproszeQgooar pisze:HFKW 016-SH
centralny z pilota orginal na podczerwien czy dokladka
przekaznik od kierunkow obsluguje tylko fabryczne wartosci nie zadne dziadostwo dokladane, nawet pisze jak byk, jakie zarowki maja byc stosowane,
[B2/B3/B4] zamek centralny nie działa z pilota
dzięki za pomoc, okazało się że podłączenie halogenów to zbyt wiele, za duży opór, halogeny dawały ponad 100 watt i centralnemu zabrakło mocy na otwieranie i zamykanie drzwi, zmieniłem żarówki na 12 led smd i jest ok, efekt jest super gdy migaja po dwa kierunki na stronę
pozdrawiam
pozdrawiam