[B4 2.0 ABT] zamontowanie czujnika poziomu płynu chłodzenia
[B4 2.0 ABT] zamontowanie czujnika poziomu płynu chłodzenia
Drodzy Klubowicze czy macie w swoich ABT czujnik poziomu płynu w zbiorniku wyrównawczym? Bo z tego co widze to wtyczka jest a czujnika nie ma. I czy można zamontować zbiorniczek z czujnikiem podpiąć to i czy będzie działało w razie małego poziomu płynu?
I drugie pytanie czy węże chłodzenia podczas pracy silnika przy temp. 90st. powinny być lekko twardawe i jakby nabrzmiałe czy raczej miękkie i uciskające się do końca z łatwością? Proszę o konkretne odpowiedzi forumowicze
I drugie pytanie czy węże chłodzenia podczas pracy silnika przy temp. 90st. powinny być lekko twardawe i jakby nabrzmiałe czy raczej miękkie i uciskające się do końca z łatwością? Proszę o konkretne odpowiedzi forumowicze
zawsze myślałem,ze przy wzroście ciśnienia temperatura wrzenia spada poniżej 100 stopni a układ chłodzenia w aucie jest układem otwartym i nie panuje tam inne ciśnienie niż atmosferyczne.....kokolino1 pisze:Tak możesz zamontować zbiornik z czujnikiem i będzie działać.
Przewody na rozgrzanym silniku będą twardawe gdyż aby obnizyć temp. gotowania płunu na więcej niż 100* to panuje tam nadciśnienie coś ok 0.8 bar.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
to źle myślałeś <ok> w układzie ciśnienie jest wyższe niż atmosferyczne.jest to układ zamknięty i wraz ze wzrostem ciśnienia temperatura wrzenia rośnie...januszbin pisze:zawsze myślałem,ze przy wzroście ciśnienia temperatura wrzenia spada poniżej 100 stopni a układ chłodzenia w aucie jest układem otwartym i nie panuje tam inne ciśnienie niż atmosferyczne.....
Witam, niedawno wprowadziłem do produkcji detektor płynu chłodzącego. Urządzenie podłączone do czujnika w zbiorniku wyrównawczym a wyjście do przekaźnika,buzera,albo kontrolki. Niestety nasze 80-tki nie posiadały w standardzie takiego czujnika... a szkoda bo to potrzebna rzecz...
Taki czujnik można nabyć wpisując w allegro wpisując :EL-CAR MiniSTER Czujnik poziomu płynu chłodniczego. Chociaż dla klubowiczów mogę opuścić 10%. Urządzenie to jest również w innych wykonaniach.
Taki czujnik można nabyć wpisując w allegro wpisując :EL-CAR MiniSTER Czujnik poziomu płynu chłodniczego. Chociaż dla klubowiczów mogę opuścić 10%. Urządzenie to jest również w innych wykonaniach.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Silnik: 1.9 1Z
skad takie pomysly?Swinnet pisze:wprowadziłem do produkcji detektor płynu chłodzącego. Urządzenie podłączone do czujnika w zbiorniku wyrównawczym a wyjście do przekaźnika,buzera,albo kontrolki. Niestety nasze 80-tki nie posiadały w standardzie takiego czujnika... a szkoda bo to potrzebna rzecz...
jezeli nawet to zmieniasz na zbiorniczek z czujnikiem i jest, bo wtyczki sa w kazdej instalacji, czytalem o tym ze nie kazdy zbiorniczek ma czujnik ale to sie zdazalo w b3, ale wtyczka zawsze byla
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80