Od wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem suba Excursion 12s4 (to samo co RE Audio tylko pod nową nazwą) w skrzyni zamkniętej 30L.
Wzmacniacz jaki aktualnie posiadam MTC PA 220 (mało znany, pisze na nim 300W ale ile ma RMS nie wiem) wzmacniacz dwukanałowy zmostkowany na jeden kanał i teraz pytanko do znawców jako że w dostrojeniu wzmacniacza i radia zbyt dobry nie jestem a chcę żeby bas był jak najbardziej czysty, szybki, i donośny <ok>
Tak aktualnie mam ustawiony wzmacniacz jakieś sugestie, poprawki?
[ALL] Strojenie wzmacniacza pod subwoofer
Nie ma tu jakiejś specjalnej filozofii.
Najpierw ustawiasz odcinkę suba na częstotliwość trochę wyższą od końcówki zakresu głośników przedniego zestawu. Później kręcisz gainem już wedle własnego uznania. I tak robisz wszystko na ucho więc polecam stroić na jakimś dobrze znanym kawałku którego słuchałeś wcześniej na wzorcowym sprzęcie (punkt odniesienia).
Najpierw ustawiasz odcinkę suba na częstotliwość trochę wyższą od końcówki zakresu głośników przedniego zestawu. Później kręcisz gainem już wedle własnego uznania. I tak robisz wszystko na ucho więc polecam stroić na jakimś dobrze znanym kawałku którego słuchałeś wcześniej na wzorcowym sprzęcie (punkt odniesienia).