[ABC] 2.6 swap na 2.8
[ABC] 2.6 swap na 2.8
witam wczoraj podczas trasy silnik w audi zgasl po odkreceniu korka wlewu oleju widac jak glowica w srodku stopila sie normalnie wszystko kamienne zwęglone stopione krzywe ;d
nie wiem dlaczego tak sie stalo ale silnik raczej do wymiany dlatego
mam pytanie
czy da sie do mojej a4 1995r 2.6 wstawic silnik 2.8 z a4 2000r?
bo kolega rozebral na czesci taka i ma silnik z komputerem i czyms tam jeszcze
jakies problemy podczas takiego zabiegu beda ? czy wogole to wykonalne i ile taki zabieg bedzie mnie kosztowal oprocz silnika?:)
nie wiem dlaczego tak sie stalo ale silnik raczej do wymiany dlatego
mam pytanie
czy da sie do mojej a4 1995r 2.6 wstawic silnik 2.8 z a4 2000r?
bo kolega rozebral na czesci taka i ma silnik z komputerem i czyms tam jeszcze
jakies problemy podczas takiego zabiegu beda ? czy wogole to wykonalne i ile taki zabieg bedzie mnie kosztowal oprocz silnika?:)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jaki to silnik? Raczej nie AAH, ACK też już nie. pewnie inne 2.8 30V czyli następca ACK czyli jeszcze bardziej obczujnikowany, elektroniczny pedał gazu itd. Kilka aut z ACK było opisanych na forum.DraKio pisze:silnik 2.8 z a4 2000r?
Będzie ci potrzebny silnik z osprzętem + wiązka + sterownik silnika + elektroniczny pedał gazu. Chyba trochę zabawy jest z wydechem bo ori kolektory wychodzą w innym miejscu. Wywalenie immobilisera albo wrzucenie liczników od dawcy + pętla immo.
Jeśli sam nie swapujesz to raczej sporo zabulisz za wsadzenie innego silnika niż takiego jak miałeś u siebie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
Podejrzewam że 1000-2500zł za robociznę jeśli zlecisz komuś kto się zna. Nie każdy zwykły mechanik także podejmie się takiej przekładki. Najprędzej pytaj się w firmach tuningowych specjalizując w samochodach grupy VW. Chyba że znajdziesz jakiegoś mechanika który przerzuci silnik a później elektryka samochodowego aby po podłączał kabelki i zajął się immobiliserem (elektryk będzie kosztował jakieś 400-500zł).
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
a informowałeś go o tym, że wiązke trzeba zmieniać??? bo wydaje mi się, że 400zł to za samo wyciągnięcie i włożenie silnika :lol:DraKio pisze:nie wiem za co on chcial
[ Dodano: 2013-10-07, 21:20 ]
jakis mechanik z rejowca powiedzial 400 zl za robote jak mu dam silnik nie wiem czy on mi to zrobi jak mowicie?:D niby warsztat ma;d