[80 B3/B4] Elektryczne szyby i lusterka
[80 B3/B4] Elektryczne szyby i lusterka
Witam wszystkich klubowiczów !
Mogł by mnie ktoś poinstrułować jak podłączyć oryginalne elektryczne podnośniki szyb na 4 drzwi i elektryczne lusterka ? <ok>
Co dokładnie muszę mieć ?
Bardzo proszę o pomoc, mile widziane zdjęcia oraz jakieś schematy.
Serdecznie dziękuję i pozdrawiam wszystkich !
Mogł by mnie ktoś poinstrułować jak podłączyć oryginalne elektryczne podnośniki szyb na 4 drzwi i elektryczne lusterka ? <ok>
Co dokładnie muszę mieć ?
Bardzo proszę o pomoc, mile widziane zdjęcia oraz jakieś schematy.
Serdecznie dziękuję i pozdrawiam wszystkich !
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
schemat wisi na centrum http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... lect/id,1/
na schemacie opisane są kabeki kolorami tak jak idą oryginalnie w instalacji, najlepiej mieć całą instalację albo chociaż jej fragmenty z wtyczkami do przycisków itd.
generalnie taką instalację da się sprowadzić na końcu do przewodu + i - jeśli się podłączy zasilanie to powinno sie wszystko sterować .. teraz to już od twojej inwencji zależy jak to dorezasz do instalacji, ja myślę że sygnał ze stacyjki trzeba puścić jakimś przekaźnikiem który mi ten prąd na szyby i lusterka włączy po przekręceniu kluczyka...
rozpracuj sobie ten schemat co tam jest, generalnie jesli nie masz instalacji to musisz postarać się co najmniej o wszystkie potrzebne wtyczki... i dużo kabla...
cała instalacja aktualnie leży mi w pokoju na ziemi więc pytaj co cie konkretnie interesuje to ci pomogę fotką lub komentarzem
na schemacie opisane są kabeki kolorami tak jak idą oryginalnie w instalacji, najlepiej mieć całą instalację albo chociaż jej fragmenty z wtyczkami do przycisków itd.
generalnie taką instalację da się sprowadzić na końcu do przewodu + i - jeśli się podłączy zasilanie to powinno sie wszystko sterować .. teraz to już od twojej inwencji zależy jak to dorezasz do instalacji, ja myślę że sygnał ze stacyjki trzeba puścić jakimś przekaźnikiem który mi ten prąd na szyby i lusterka włączy po przekręceniu kluczyka...
rozpracuj sobie ten schemat co tam jest, generalnie jesli nie masz instalacji to musisz postarać się co najmniej o wszystkie potrzebne wtyczki... i dużo kabla...
cała instalacja aktualnie leży mi w pokoju na ziemi więc pytaj co cie konkretnie interesuje to ci pomogę fotką lub komentarzem
cała instalacja aktualnie leży mi w pokoju na ziemi więc pytaj co cie konkretnie interesuje to ci pomogę fotką lub komentarzem [/quote]
Ja mam już kupione lusterka, i teraz czekam na reszte elektryki, będę miał wszystko, tzn boczki, przełączniki, podnośniki i instalacje, ale nie wiem konkretnie na co zwrócić uwage albo poinstrułować sprzedającego co muszę mieć.
Pisał mi, że musi rozciąć instalacje bo inaczej tego nie wyjmie ale wszystko mi dołoży do paczki.
Na co mam zwrócić szczególną uwage żeby mu powiedzieć ?
Proszę o jakieś zdjęcia tego co jest niezbędne.
Pozdrawiam.
cała instalacja aktualnie leży mi w pokoju na ziemi więc pytaj co cie konkretnie interesuje to ci pomogę fotką lub komentarzem [/quote]
Ja mam już kupione lusterka, i teraz czekam na reszte elektryki, będę miał wszystko, tzn boczki, przełączniki, podnośniki i instalacje, ale nie wiem konkretnie na co zwrócić uwage albo poinstrułować sprzedającego co muszę mieć.
Pisał mi, że musi rozciąć instalacje bo inaczej tego nie wyjmie ale wszystko mi dołoży do paczki.
Na co mam zwrócić szczególną uwage żeby mu powiedzieć ?
Proszę o jakieś zdjęcia tego co jest niezbędne.
Pozdrawiam.
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
ja miałem fragmenty instalacji (ucięte na poziomie łączenia się drzwi z kabiną, resztę dorezałem) jeszcze oryginalnie jest moduł komfortu, ja go nie mam, nie jest niezbędny do działania elektryki..
u mnie na rzazie wygląda to tak jak w tej galerii, przewody są owinięte izolacją ale łączyłem zgodnie ze schematem i kolorkami kabli... wtyczki generalnie starałem sie Ci sfotografować wszystkie jakie mam wykorzystane...
http://picasaweb.google.pl/skuciok/ElektrykaAudi
mam nadzieję że rozwiałem wątpliwości :mrgreen:
u mnie na rzazie wygląda to tak jak w tej galerii, przewody są owinięte izolacją ale łączyłem zgodnie ze schematem i kolorkami kabli... wtyczki generalnie starałem sie Ci sfotografować wszystkie jakie mam wykorzystane...
http://picasaweb.google.pl/skuciok/ElektrykaAudi
mam nadzieję że rozwiałem wątpliwości :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Nadwozie: Avant
To mnie bardzo ciekawi jak anomalia dzieją się z tą szyba dzisiaj przeczysciłem dwa bezpieczniki od el szyb i wszystkie przekażniki tzn te co są pod maska i potem wszystko grało pół godziny bawiłem się tymi szybami a następnie za ok 3 godziny wsiadam do wozu i sterowania od strony kierowcy nie ma o od strony pasażera tylko działa opuszczanie masakra
-
- Forum Audi 80