Witam. Panowie mam pytanie, ze swojego audi 90 2.3 20v ściągnąłem zaciski dwutłoczkowe Girlinga:
i teraz mam dylemat, tarcze przy nich to 276 x 25 mm, ale chodzi mi mianowicie o to czy mogę je zmienić na 280 x 22? nie mam zbytnio teraz jak sprawdzić na aucie, ponieważ całe hamulce mam w częściach poza autem... Czy ktoś już tak zamieniał może tarcze?
[90 2.3 20V] Czy można założyć tarcze 280mm?
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
- anakonda1259
- Forum Audi 80
witam
nie będe następnego tematu pisał tylko jak mozna to podepne sie tutaj
mam audi 90 quattro silnik 2,3 10v mc mam razem z zwrotnica i mam takie pytanko czy musze zmieniać mc żeby założyć takie same zaciski wraz z tarczami jak tu ma kolega fotke na górze czy podejdą do tych mich mc
bo ja mam te zwykłe a za fajne $$ kupiłem całość czyli zaciski jarzma tarcze i klocki jak nowe z audi b4 2,8
a nie mam kiedy sprawdzic
mam audi 90 quattro silnik 2,3 10v mc mam razem z zwrotnica i mam takie pytanko czy musze zmieniać mc żeby założyć takie same zaciski wraz z tarczami jak tu ma kolega fotke na górze czy podejdą do tych mich mc
bo ja mam te zwykłe a za fajne $$ kupiłem całość czyli zaciski jarzma tarcze i klocki jak nowe z audi b4 2,8
Było to kilka razy wałkowane na forum, tematów nie jestem w stanie znaleźć, ale ogólnie rozchodziło się chyba o to, że w B3 osadzenie piasty względem kolumny jest inne niż w B4 stąd problem z wsadzeniem tarczy 276x25 mm. Odezwij się do użytkownika BAX, który ostatnio z sukcesem zwalczył ten problem.anakonda1259 pisze:witam
Edit
https://audi80.pl/80-b4-20-abt-sredn ... ?view=next
Trzeba kupić tarcze typowo do 90 B3 sedan 20V.
Mają inne odsadzenie od B4 aah czy coupe 7a, aah. Różnica to 5mm.
Miałem takie na sprzedaż, które kupiłem od edd'a i do mnie nie pasowały. Kupił je gość, który jak się później okazało ma Cabrio. Jemu też nie będą pasować. Także obserwuj allegro i tablicę.
Zdrówka
Mają inne odsadzenie od B4 aah czy coupe 7a, aah. Różnica to 5mm.
Miałem takie na sprzedaż, które kupiłem od edd'a i do mnie nie pasowały. Kupił je gość, który jak się później okazało ma Cabrio. Jemu też nie będą pasować. Także obserwuj allegro i tablicę.
Zdrówka
- anakonda1259
- Forum Audi 80
- anakonda1259
- Forum Audi 80