[B4 1.9 1Z 90KM] Wyciek z czujnika oleju
[B4 1.9 1Z 90KM] Wyciek z czujnika oleju
Witam. Dziś udało mi sie wkońcu zlokalizować miejsce wycieku oleju. Jakis czas temu zostały wymienione uszczelki: pod podstawą chłodnicy oleju i w chłodniczce oleju. Lecz to nie pomogło dalej ciekł olej w tej okolicy.
Dzisiaj zauważyłem że cieknie z czujnika oleju, ale to nie wszystko. Odkręcając czujnik zdziwiło mnie to że był bardzo lekko dokręcony, pomyslałem że to pewnie tu była przyczyna wycieku. Postanowiłem mocniej dokręcic czujnik i okazało się że gwint w podstawie chłodnicy, w który wkręca się czujnik jest zerwany.
Poradzcie czy pozostaje tylko kupno nowego korpusu chłodnicy oleju?
Dzisiaj zauważyłem że cieknie z czujnika oleju, ale to nie wszystko. Odkręcając czujnik zdziwiło mnie to że był bardzo lekko dokręcony, pomyslałem że to pewnie tu była przyczyna wycieku. Postanowiłem mocniej dokręcic czujnik i okazało się że gwint w podstawie chłodnicy, w który wkręca się czujnik jest zerwany.
Poradzcie czy pozostaje tylko kupno nowego korpusu chłodnicy oleju?
- rodzynek87
- Forum Audi 80
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- rodzynek87
- Forum Audi 80
- rodzynek87
- Forum Audi 80
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
No tak, ale napisałem, że to tymczasowy zabieg do puki nie wstawi sprawnej podstawki. Ja nie wiem na ile jest zerwany gwint, a co by było, jak by ciśnienie oleju wysadziło czujnik? Lepiej nie mieć tej podkładki i wykorzystać zwoje gwintu, które przez usunięcie podkładki będą dostępne.rodzynek87 pisze:no nie wiem po to są podkładki :shock: