Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[80 B4] Hamulce-drżenie kierownicy

Awatar użytkownika
Jarek3601
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarek3601 » 02 paź 2013, 22:35

mógł odpaść ciężarek wywarzający koło

marianb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marianb » 03 paź 2013, 18:12

Sasaku pisze:dołącze się do tematu dziś zrobiło mi to pierwszy raz. Lece sobie trasą, ulica równa, bez dziur czy wybojów. Mam 120km/h i zaczynam "przyhamowywać" i wtedy załącza się dość silna wibracja w kierownicy i jest odczuwalne delikatne tak jakby "pływanie" auta po drodze :/ . Tarcz i klocków nie wymieniałem bo nie było potrzeby (wcześniej nie było takiej sytuacji a mam autko od roku). jakieś sugestie? w czym może być problem?
Krzywe tarcze. Można je próbować ratować toczeniem. Jeżeli nie były przegrzane i nie są zbyt cienkie, to przetoczenie pomoże.

Awatar użytkownika
Lewian
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Lewian » 09 paź 2013, 11:14

Sasaku pisze:dołącze się do tematu dziś zrobiło mi to pierwszy raz. Lece sobie trasą, ulica równa, bez dziur czy wybojów. Mam 120km/h i zaczynam "przyhamowywać" i wtedy załącza się dość silna wibracja w kierownicy i jest odczuwalne delikatne tak jakby "pływanie" auta po drodze :/ . Tarcz i klocków nie wymieniałem bo nie było potrzeby (wcześniej nie było takiej sytuacji a mam autko od roku). jakieś sugestie? w czym może być problem?

Przejrzyj dokładnie układ hamulcowy. Jeśli nic nie uległo awarii w zawieszeniu i z kołami wszystko ok to może to być objaw kończących się klocków lub tarcz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl