[80 B4] Hamulce-drżenie kierownicy
Krzywe tarcze. Można je próbować ratować toczeniem. Jeżeli nie były przegrzane i nie są zbyt cienkie, to przetoczenie pomoże.Sasaku pisze:dołącze się do tematu dziś zrobiło mi to pierwszy raz. Lece sobie trasą, ulica równa, bez dziur czy wybojów. Mam 120km/h i zaczynam "przyhamowywać" i wtedy załącza się dość silna wibracja w kierownicy i jest odczuwalne delikatne tak jakby "pływanie" auta po drodze . Tarcz i klocków nie wymieniałem bo nie było potrzeby (wcześniej nie było takiej sytuacji a mam autko od roku). jakieś sugestie? w czym może być problem?
Sasaku pisze:dołącze się do tematu dziś zrobiło mi to pierwszy raz. Lece sobie trasą, ulica równa, bez dziur czy wybojów. Mam 120km/h i zaczynam "przyhamowywać" i wtedy załącza się dość silna wibracja w kierownicy i jest odczuwalne delikatne tak jakby "pływanie" auta po drodze . Tarcz i klocków nie wymieniałem bo nie było potrzeby (wcześniej nie było takiej sytuacji a mam autko od roku). jakieś sugestie? w czym może być problem?
Przejrzyj dokładnie układ hamulcowy. Jeśli nic nie uległo awarii w zawieszeniu i z kołami wszystko ok to może to być objaw kończących się klocków lub tarcz.