[B3 B4] Licznik kilometrow nie działa
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
na razie, aż mi to tak nie przeszkadza nie chciałbym za bardzo tam ingerować sam,bo nie mam zdolności tego typu to podejrzewam,ze jeszcze gorzej bym zrobił jak jest póki co liczy. Tylko jeszcze muszę sprawdzić czy jak skasuje go w połowie dolnego licznika tzn. jak będzie 5 to czy będzie liczył równo 1000m czy po prostu więcej. Bo jeżeli będzie równo to nie jest jeszcze to tak tragiczne,ale jeżeli będzie nie równo no to już lipa. Więc wymiana zębatki tak jak na forum czytałem bądź w najgorszym wypadku nowy licznik
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witam,
To Ja jeszcze raz rozgrzeje temat. Padł mi licznik kilometrów (dzienny i całkowity).
Ok...czytam, czytam, pewnie zimne luty, albo trybik.
Moje Audi to B4 z 1Z, licznik VDO z BigBen-em czyli bez obrotomierza.
Wyjąłem zegary i na stół operacyjny.
Rozebrałem - zdejmując wskazówkę oczywiście mimo naprawdę dużych starań nie sposób było jej zdjąć poprawnie i wyrwałem ją cała razem ze sprężynką. W ten sposób popsułem prędkościomierz. Shit!
Niestety muszę kupić nowy, ale pomyślałem, że przynajmniej sprawdzę co się stało z licznikiem. Obejrzałem trybik - jest w stanie super. Działa na pewno.
Rozmontowałem zegary i przegrzałem wszystkie ewentualne zimne luty na całej płycie i na płytce na liczniku. Złożyłem wszystko do kupy i .....licznik nie działa jak nie działał
I co teraz??
Można jakoś sprawdzić czy idzie do zegarów sygnał?
W wątku poniżej kolega pisze, że miał poluzowaną skrzynke z biezpiecznikami.
https://audi80.pl/b3-80-18-pm-zegary ... t46147.htm
Zajrze i tam.
P.S.
Moze ma ktoś odsprzedać prędkościomierz to VDO, albo całe zegary?
To Ja jeszcze raz rozgrzeje temat. Padł mi licznik kilometrów (dzienny i całkowity).
Ok...czytam, czytam, pewnie zimne luty, albo trybik.
Moje Audi to B4 z 1Z, licznik VDO z BigBen-em czyli bez obrotomierza.
Wyjąłem zegary i na stół operacyjny.
Rozebrałem - zdejmując wskazówkę oczywiście mimo naprawdę dużych starań nie sposób było jej zdjąć poprawnie i wyrwałem ją cała razem ze sprężynką. W ten sposób popsułem prędkościomierz. Shit!
Niestety muszę kupić nowy, ale pomyślałem, że przynajmniej sprawdzę co się stało z licznikiem. Obejrzałem trybik - jest w stanie super. Działa na pewno.
Rozmontowałem zegary i przegrzałem wszystkie ewentualne zimne luty na całej płycie i na płytce na liczniku. Złożyłem wszystko do kupy i .....licznik nie działa jak nie działał
I co teraz??
Można jakoś sprawdzić czy idzie do zegarów sygnał?
W wątku poniżej kolega pisze, że miał poluzowaną skrzynke z biezpiecznikami.
https://audi80.pl/b3-80-18-pm-zegary ... t46147.htm
Zajrze i tam.
P.S.
Moze ma ktoś odsprzedać prędkościomierz to VDO, albo całe zegary?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z