Witam mam problem ze wskaźnikiem temp silnika mianowicie:
wychyla się maxymalnie do 50 (przy okazji dodam ze obrotomierz też mi źle wskazuje zanirza obroty i wskaznik paliwa nic nie wskazuje)
Czy to może być wina licznika ? a jeśli nie to gdzie szukać w tym siniku jakiś czujników które mógłbym wymienić
Pozdrawiam
[AAH] Problem ze wskazaniami temp silnika
tak to może być wina licznika mi się wieszał prędkościomierz jak gwałtownie dodałem gazu nie nabijał mi km ciągle pokazywał rezerwę i temp wogole nie było po wymianie licznika działa wszystko po za temperatura i tu tez mam problem bo w sumie raz działa raz nie
liczniki do 2.8 są bardzo chodliwe ale chłopaki na forum maja takie rzeczy ja kupiłem i jestem zadowolony
[ Dodano: 2013-10-12, 10:48 ]
aha możesz spróbować go przelutowac bo może mieć zimne luty ja u siebie tak robiłem ale nie pomogło
liczniki do 2.8 są bardzo chodliwe ale chłopaki na forum maja takie rzeczy ja kupiłem i jestem zadowolony
[ Dodano: 2013-10-12, 10:48 ]
aha możesz spróbować go przelutowac bo może mieć zimne luty ja u siebie tak robiłem ale nie pomogło
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
rekrut76, czujnik od wskazania temperatury to czteropinowy ( bądź 3 pinowy ) który jest w lewej głowicy z tylu stojąc przed autem.
Co do wskazań, to wejdz jak masz vaga w blok 01, potem kanał 007 i sprawdź co masz tam napisane. Jeśli wskazania są takie same jak na liczniku, padnięty masz czujnik, jeśli inne masz uszkodzony wskaźnik w liczniku.
Co do wskazań, to wejdz jak masz vaga w blok 01, potem kanał 007 i sprawdź co masz tam napisane. Jeśli wskazania są takie same jak na liczniku, padnięty masz czujnik, jeśli inne masz uszkodzony wskaźnik w liczniku.