Mam problem,mianowicie w Pon byłem na ustawianiu zapłonu i gazu w moim ABK(II gen landi renzo,nowe świece,przewodu BERU ,cewka) , autko lepiej chodzi na gazie,ale nadal jest problem że jak sie lekko muśnie gaz na jałowych to nie zawsze ale nieraz obrotu spadają na 300/400 i autko sie dusi i albo gasnie albo obrotu wracają na swoje miejsce(występuje to na benz i na gazie,lecz na benz o wiele rzadziej). Jest też problem rano,mam ustawione że przyłącza sie na gaz od 2 stopni,i jak jadę na zimnym silniku pp nocy jak stoi ,to lekko faluja obroty,wystarczy przejechać parę metrów i wszystko sie normuje,ale nieraz z tlumika na jałowych idzie sporo pary ,wystarczy że sie lekko zagrzeje i ustepuja te objawy.Jeszcze jedna dziwna sytuacja która miała dzisiaj rano miejsce to to że odpalilem autko na benz i przyjechałem 200m i w trakcie jazdy ok20km/H przelaczylem na gaz ,autko lekko szarpnęło ,spadły obroty na ok 600 ale po dodaniu gazu wróciły na swoje ,dodając mocniej gazu auto zbytnio nie chciało jechać i przy dojeździe do skrzyżowania na sprzęgle zgasło,zapalilem i już normalnie chodziło,miało moc itd
Podpowiedzcie coś bo ja nuż ręce załamuje,tyle kasy wsadziłem a nadal jest coś nie tego z gazem
[ 2.0E ABK 115KM+LPG] Problem z obrotami na gazie i spalanie
-
- Forum Audi 80
[ 2.0E ABK 115KM+LPG] Problem z obrotami na gazie i spalanie
Ostatnio zmieniony 19 paź 2013, 15:48 przez Damian80b4LDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80