[80 B3 1,8 1991 LPG] Problem z przyśpieszeniem
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
W każdym przypadku jeśli autko ma sondę lambda założenie porządnego sterownika gazu ma sens (przy sprawnej 100% sondzie oczywiście), a to dlatego, że mieszanka zawsze jest odpowiednia i silnik lepiej pracuje. Może nie zawsze obniża spalanie (chociaż często tak jest), zdarza się, że spalanie wzrośnie nieznacznie, ale przynajmniej regulacje nie muszą być tak częste jak bez sterownika. No i zawory, gniazda, uszczelka itd. są bezpieczne. A jak się jeszcze ma fejs i soft to już pełnia szczęścia . Od kiedy zaopatrzyłem się w fejs to od sześciu lat nie dałem zarobić żadnemu partaczowi od gazu :mrgreen: .
-
- Forum Audi 80
Niunia jest już po zmianie sondy. Zabieg jej wiele pomógł. Teraz mi na gazie idzie jak przedtem na benzynie, a gaz nie jest wyregulowany przez gazownika (tylko na moje oko i ucho). Silnik jakby miał większą kulturę pracy. Tak więc w sumie jestem zadowolony. Teraz tak jak jest może już zostać. Jestem tylko ciekawy czy spalanie mi trochę spadnie. Ale to okaże się w praniu. Bardzo dziękuję wszystkim kolegom za pomoc.