[Coupe] Mokro pod nogami pasażera tylnego
[Coupe] Mokro pod nogami pasażera tylnego
Witajcie ... Niedawno bo w maju wymieniałam wygłuszenie i wykładzinę bo było mokro wszędzie, myślałam że problem został usunięty a tu nic bardziej błędnego. Uszczelkę od linki założyłam tak jak miała być i pod nogami kierowcy jak i za nim jest sucho, uszczelkę drzwi też poprawiłam i u pasażera pod nogami jest sucho. Jednakże kiedyś jak była ulewa to zauważyłam że kapie mi tak że leci na materiał boczka tak, że robi się mokry ale to było raz i się nie powtórzyło więc zapomniałam, ale wczoraj robiąc porządki zauważyłam że pod nogami za pasażerem jest mokra wykładzina i gdzie szukać teraz przyczyny ?
Odkryłam gdzie się leję (tak mi się wydaje) , mianowicie na zdjęciach poniżej widać taką dziurkę i nie wiem jak to naprawić
Mianowicie jak dziś wzięłam spryskiwać do szyb i popryskałam to leje się do środka, w środku nie ma tego trójkącika nad boczkiem.
Powiedzcie jak można to naprawić, żeby pozbyć się problemu, sądzę że to jest powodem wody w środku po stronie pasażera.
Kiedyś widziałam temat jak ktoś zaadoptował z innego samochodu i pomodził. Ale nie mogę za nic w świecie znaleźć tego tematu
Odkryłam gdzie się leję (tak mi się wydaje) , mianowicie na zdjęciach poniżej widać taką dziurkę i nie wiem jak to naprawić
Mianowicie jak dziś wzięłam spryskiwać do szyb i popryskałam to leje się do środka, w środku nie ma tego trójkącika nad boczkiem.
Powiedzcie jak można to naprawić, żeby pozbyć się problemu, sądzę że to jest powodem wody w środku po stronie pasażera.
Kiedyś widziałam temat jak ktoś zaadoptował z innego samochodu i pomodził. Ale nie mogę za nic w świecie znaleźć tego tematu
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Raczej marne szanse abyś znalazła ten trójkąt a raczej uszczelkę w dobrym stanie..
Ja szukałem po szrotach ale i tam często palą wszystkie plastiki.
Podobno nieosiągalny w ASO.
Możesz wyjąć starą uszczelkę-jeśli coś z niej zostało i po prostu nakładać czarny silikon i smarować jak kanapkę żeby utworzyć zbliżony kształt- może nie estetycznie wyjść ale przynajmniej woda lać się nie będzie.
Ja szukałem po szrotach ale i tam często palą wszystkie plastiki.
Podobno nieosiągalny w ASO.
Możesz wyjąć starą uszczelkę-jeśli coś z niej zostało i po prostu nakładać czarny silikon i smarować jak kanapkę żeby utworzyć zbliżony kształt- może nie estetycznie wyjść ale przynajmniej woda lać się nie będzie.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Nie sądze aby tam się lało. Zwłąszcza, że pod tym jest kolejna uszczelka między drzwiami a tapicerką drzwi. A nawet jakby jej nie było to woda pójdzie w drzwi i tam powinno być mokro.
Rozumiem, że tylko w tym miejscu jest mokro a na przednichpanelach pod nogami pasażera jest sucho? Sprawdź odprowadzenie wody od spodu auta, są tam miejsca fabryczne.
Rozumiem, że tylko w tym miejscu jest mokro a na przednichpanelach pod nogami pasażera jest sucho? Sprawdź odprowadzenie wody od spodu auta, są tam miejsca fabryczne.
jak psikałam spryskiwaczem to po otwarciu drzwi woda była na progach wewnętrznych, nigdzie indziej nie sprawdzałam. A gdzie szukać tych odprowadzeń pod spodem ? Chodź myślę ze skoro tylko w tym miejscu konkretny lałam to co mają odprowadzenia od spodu?
Mokro najpierw bylo tylko pod nogami pasażera tylnego teraz już przemaka do przodu, ale sądzę, że to normalne bo z tyłu aż woda stała
Uszczelki tej w rogu trójkątnej w ogóle nie mam
Mokro najpierw bylo tylko pod nogami pasażera tylnego teraz już przemaka do przodu, ale sądzę, że to normalne bo z tyłu aż woda stała
Uszczelki tej w rogu trójkątnej w ogóle nie mam
[coupe] Potrzebuję kogoś kto ogarnie temat wody w aucie
Witam, jak w temacie, poszukuję osoby z okolic Będzina, która usunie/naprawi/ cokolwiek zrobi, żeby nie lało się do samochodu. Ja nie bardzo wiem co może być przyczyną dlatego potrzebuję kogoś kto ogarnie temat.
Opis problemu
Mokro jest pod nogami pasażera tylnego za pasażerem i na myjce lało mi się też pod nogi kierowcy więc możliwe że leje się gdzieś koło uszczelki linki maski.
Czy ktoś zna lub zajmie się tym ?
Pozdro ...
Opis problemu
Mokro jest pod nogami pasażera tylnego za pasażerem i na myjce lało mi się też pod nogi kierowcy więc możliwe że leje się gdzieś koło uszczelki linki maski.
Czy ktoś zna lub zajmie się tym ?
Pozdro ...
Nie ma
Pisałam kiedyś temat a poniżej jego fragment
Mianowicie jak dziś wzięłam spryskiwać do szyb i popryskałam to leje się do środka.
Ja nie wiem jak naprawić usterkę a jak wracam z pracy to trochę późno na rozgrzebanie auta
Pisałam kiedyś temat a poniżej jego fragment
Mianowicie jak dziś wzięłam spryskiwać do szyb i popryskałam to leje się do środka.
Ja nie wiem jak naprawić usterkę a jak wracam z pracy to trochę późno na rozgrzebanie auta