[B4 Q] Na mokrym nosi
[B4 Q] Na mokrym nosi
Witam
Posiadam audi coupe b4 ABC w quattro na kołach 195/55/15 I jak jest mokro to przy jakichś 120 km/h czuje jak faluje mi tył auta na prawo i lewo nie jestem w stanie powiedzieć jak wygląda to z zewnątrz natomiast w środku jest to bardzo odczuwalne, na początku myślałem że to sprawa kolein ale ostatnio złapało mnie to na zamkniętym lotnisku więc chyba nie są to koleiny... jedyne co to myślę że może to być wina złej geometrii jest taka szansa ? tylne koła mam trochę na kształt --> /----\
Pozdrawiam
Posiadam audi coupe b4 ABC w quattro na kołach 195/55/15 I jak jest mokro to przy jakichś 120 km/h czuje jak faluje mi tył auta na prawo i lewo nie jestem w stanie powiedzieć jak wygląda to z zewnątrz natomiast w środku jest to bardzo odczuwalne, na początku myślałem że to sprawa kolein ale ostatnio złapało mnie to na zamkniętym lotnisku więc chyba nie są to koleiny... jedyne co to myślę że może to być wina złej geometrii jest taka szansa ? tylne koła mam trochę na kształt --> /----\
Pozdrawiam
Witam pełna geometria zrobiona aczkolwiek nadal odczuwam kołysanie "tyłkiem" na śliskim mniejsze ale jest, buja mi na boki w nie dużym zakresie ale jest to odczuwalne gdy jadę po śliskiej nawierzchni to kołyszę się z prawej na lewą gdy kierownicą chcę go wytrącić kompletnie z kontroli to się nie da... ktoś coś miał podobnego?
-
- Forum Audi 80
A moze sprawdź stan opon skoro zawias wpoczątku. Albo jedz do porzadnego fachowca bo nie wszyscy ogarniaja temat zbieznosci przod i tyl, jaka maszyna ustawiali? Zakladali projektorki na kazde kolo? Dostales wydruk wszystkich parametrow? Pracowalem kiedys na gtr700 rok czasu i wiem ze jak ktos nie ma pojecia to niby parametry pokaze dobre a w rseczywistosci beda cuda sie dziac
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Nie.affek pisze:A czy to jest to 8A0407181 ??
Tuleja wahacza dolnego - przednia, jest dwuczęściowa - 8A0 511 247B
Tuleja wahacza dolnego - tylna to 4D0 511 523C
I jest jeszcze dwuczęściowa tuleja która wchodzi w dół tylnej zwrotnicy ( tu gdzie jest skręcony dolny wahacz i zwrotnica ) - też duwczęściowa - 8A0 505 171C
Pozdro