Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Błędne wskazania prędkościomierza

ODPOWIEDZ
gadgad
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] Błędne wskazania prędkościomierza

Post autor: gadgad » 20 paź 2013, 11:05

Witam, w moim aucie przestał poprawnie działać prędkościomierz, raz działał raz nie, a ostatnio robi się że do 55km/h działa poprawnie, zacina się w tym miejscu i potem wskazówka idzie na 80 lub 100km/h przy tej samej rzeczywistej prędkości. Zdarza się czasami, że wskazówka nie opada do 0 po zatrzymaniu się samochodu i stoi w jednym miejscu. Licznik przebiegu ogólny i dzienny działa poprawnie (według słupków przy drodze zgadza się z tym na zegarach). W związku z tym doszedłem do wniosku że impulsator w skrzyni jest sprawny skoro przebieg się nalicza prawidłowo. Reszta wskaźników działa poprawnie, jest to licznik VDO z big benem. Może udzieli się ktoś kto miał podobny problem.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 20 paź 2013, 11:16

gadgad, prawdopodobnie to wina samego licznika a w szczególności zimnych lutów, po za tym nie Ty pierwszy masz taki problem i tematów podobnych jest wiele. Poszukaj może w nich coś w nich odpowiedź.

gadgad
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gadgad » 20 paź 2013, 13:52

Dzieki za poradę, niebawem coś tam będę działał w tym kierunku, to dam znać. Rozważam nawet wymianę licznika na taki z obrotomierzem, tylko że mój znajomy ma UN4 i nie wiem czy taki może zastąpić ten z VDO tak aby wszystko współgrało ze sobą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl