[B4 ABC] Problem z gazem.
[B4 ABC] Problem z gazem.
Witam. Mam założoną sekwencyjną instalacje gazową i od dłuższego czasu mam z nią problem a mianowicie kiedy jade na gazie i mocniej depne to potrafi mi sie przełączyć na benzyne a czasami normalnie jedzie na gazie. Byłem u gazownika już kilka razy ale on mówi, że już nie ma pojęcia o co chodzi więc może Wy mi pomożecie bo do gazownika mam już coraz mniej zaufania.
Miałem taki sam objaw jak Ty na instlacji BRC ale tylko zaraz po założeniu instalacji, po mocniejszym wdepnięciu pedału gazu automatycznie przełanczał się na bezyne, a przy małej ilości gazu w zbiorniku była totalna tragedia ale jazda z "lekką nóżką" bylo możliwa. U mnie to była kwestia regulacji i po dwuch dniach od założenia Audiczka śmiga do dziś na gazie już ponad pół roku i nie miałem z nią nawet najmniejszego problemu. Radze znaleźć gazownika który ma większe doświadczenie i niech Ci ją wyreguluje ja podczas regulacji zrobiłem ponad 200 kilometrów żeby instalacja chodziła jak złoto.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Objaw mocno wskazuje na zbyt duży spadek ciśnienia w reduktorze. Jaki masz reduktor? W początkach produkcji reduktorów KME reduktory te miały wadę, która dawała właśnie takie objawy. Trzeba by podpiąć lapka i sprawdzić co w trawie piszczy, ale jeśli to jest reduktor KME sprzed ok. 2-3 lat to bardzo prawdopodobne, że to on jest winny.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Jaki masz ten reduktor, może jest zwyczajnie za słaby i nie wyrabia, aha jeszcze jedno, jakie rurki (średnica) doprowadzają gaz do reduktora? Do tego silnika powinna być 8mm. Kolejna sprawa to dobór dysz wtryskiwaczy. Może też być zwalony czujnik ciśnienia gazu na listwie. Trochę za dużo możliwości, żeby cokolwiek pisać na pewniaka. Obawiam się, że bez wizyty w porządnym warsztacie się nie obejdzie. Najpierw trzeba sprawdzić czego to jest wina, spadku ciśnienia czy może coś innego. Sam, bez lapka i fejsu raczej nie dojdziesz co jest przyczyną .
- siwusek216
- Forum Audi 80