[ABC] nie odpala,strzela z wydechu
[ABC] nie odpala,strzela z wydechu
witam koledzy mam problem z moim cabrio ale od początku. Zaczęło się od pogorszenia odpalania w chłodniejsze dni później silnik zaczął falować w zakresie obrotów 1100-1300 a przy delikatnym muśnięciu pedału gazu od razu skok na 4000obr, w chwili obecnej samochód nie odpala i strzela z wydechu. Szukałem ale wujek google nie wiele mi wyjaśnił. Może miał ktoś podobne objawy i chce się podzielić wiedzą to bardzo proszę
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Układ chłodzenia jest ciśnieniowy więc jeśli jest szczelny to będzie się napompowywał od samego rozszerzania się płynu. Jeśli ciśnienie masz naprawdę duże to możesz mieć niesprawny korek zbiorniczka który powinien upuszczać zbyt duże ciśnienie.
Jeśli w zbiorniczku nie wypływają bąbelki ze spalinami to niema nie ma co się martwić o uszczelkę.
Jeśli w zbiorniczku nie wypływają bąbelki ze spalinami to niema nie ma co się martwić o uszczelkę.
stawiam na zalewanie silnika pb czyli standard procedura obabić czy iskra dochodzi do świecy jeśli tak to dalej popatrzeć czy po kręceniu silnikiem i nie odpalaniu nie są świeczki mokre od paliwa jeśli będą no to musisz czując przyczyn zalewania i tu niestety nie pomogę za wiele bo nie mam doświadczenia z ABC .Masz lpg jeśli tak to winowajcę obstawiam wtrysk mechaniczny
nie mam lpg i nie mam wtrysku mechanicznego i dochodzę powoli do przyczyn
Rozładowuje mi się akumulator który jest do wymiany następnie probemy z przepustnicą które są następstwem braku prądu. Wymienię aku podjadę podpiąć pod kompa i dam znać co i jak.
[ Dodano: 2013-11-03, 20:16 ]
a wiec aku wymieniony przepustnica ustawiona autko lata jak lala zostały przewody do wymiany <ok>
Rozładowuje mi się akumulator który jest do wymiany następnie probemy z przepustnicą które są następstwem braku prądu. Wymienię aku podjadę podpiąć pod kompa i dam znać co i jak.
[ Dodano: 2013-11-03, 20:16 ]
a wiec aku wymieniony przepustnica ustawiona autko lata jak lala zostały przewody do wymiany <ok>