czekam na efekt koncowy , felgi super i z tego co widze po samochodzie to doprowadzisz je do stanu idealnego. Pozdrawiammeir pisze:stanisław czemu piszesz jak nie wiesz to 5x130 rozstaw tak zakładam adaptery zresztą pisałem przy fotkach
daawidd95 no mi się opłacało bo pracuje na serwisie michelina i prostowanie mam za darmo a co do odnowienia ich lakierniczo to też się tym zajmuję dlatego dla mnie cena bardzo dobra
Adapterki mają być w tym tygodniu u mnie więc pokaże co i jak
Audi B4 cabrio by Meir koniec historii
słuchaj adapter jest przykręcony tak samo jak felgi do samochodu a felgi do adaptera. Mam kilku dziesięciu znajomych którzy na takim rozwiązaniu jeżdżą i wszyscy żyją nikomu nigdy koło nie odpadło ani nic wiadomo że musi być zachowana grubość adaptera jakość wykonania też ma wiele do gadania. Akurat przy przejściu z 4x108 na 5x130 żadna śruba się nie pokrywa więc mamy ładnie przykręcone koła na 5 śrub
Zwłaszcza że RH samo robi adaptery zmieniające rozstaw więc coś jest na rzeczy a w DE i paru bardziej rygorystycznych państw można bez problemu kupić adapterki którę posiadają TUV.
Oczywiście nikogo nie zachęcam ani nie odrazam tego rozwiązania każdy niech robi sobie wszystko na własną rękę ( jesteśmy dorośli wiemy co robimy ) bo jak znam życie zaraz pojawi się tu jakiś hejter który powie że jego znajomy ma znajomego który ma znajomego któremu to zawiodło koło odpadło poszło w pole zabiło 3 krowy i córkę sołtysa
Zwłaszcza że RH samo robi adaptery zmieniające rozstaw więc coś jest na rzeczy a w DE i paru bardziej rygorystycznych państw można bez problemu kupić adapterki którę posiadają TUV.
Oczywiście nikogo nie zachęcam ani nie odrazam tego rozwiązania każdy niech robi sobie wszystko na własną rękę ( jesteśmy dorośli wiemy co robimy ) bo jak znam życie zaraz pojawi się tu jakiś hejter który powie że jego znajomy ma znajomego który ma znajomego któremu to zawiodło koło odpadło poszło w pole zabiło 3 krowy i córkę sołtysa
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
fajne kolo ale juz bylo "takie" w kilku furkach na forum nie mniej jednak to bardzo fajna i przyjemna felga a przy twoim projekcie bedzie slicznie wygladala...
ps. Viteknt - chcesz cos fajnego w 4x108 napisz jaki rozmiar i w jakiej cenie to ci znajde bez problemu na chwile obecna mam nietuzinkowe 17" i 2 x 19" na zbyciu
ps. Viteknt - chcesz cos fajnego w 4x108 napisz jaki rozmiar i w jakiej cenie to ci znajde bez problemu na chwile obecna mam nietuzinkowe 17" i 2 x 19" na zbyciu
na 8.5 chcę dać 205/35/18 a na 10 225/35/18 , czekam aż mi się w robocie rozluźni i będę zamawiał nowe gumki
z nowinek przyszły dzisiaj adapterki do kół w sobote zrobię przymiarkę i wrzucę foty
no i koło spasowane obawiałem się o tył jednak to 10 cali ale spasowało się na igłę tak jak chciałem , zobacze jeszcze jak będzie z oponą i wrazie czego dołoże camber plate 1.5 stopnia co powinno dać na tyle 3 stopniowy camber przód też siadł idealnie więc nic tylko trzeba zebrać się w sobie i zacząć odnawiać felgi i pomalować a tak się to prezentuje
tył:
przód:
i amerykan bad ass :
z nowinek przyszły dzisiaj adapterki do kół w sobote zrobię przymiarkę i wrzucę foty
no i koło spasowane obawiałem się o tył jednak to 10 cali ale spasowało się na igłę tak jak chciałem , zobacze jeszcze jak będzie z oponą i wrazie czego dołoże camber plate 1.5 stopnia co powinno dać na tyle 3 stopniowy camber przód też siadł idealnie więc nic tylko trzeba zebrać się w sobie i zacząć odnawiać felgi i pomalować a tak się to prezentuje
tył:
przód:
i amerykan bad ass :
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
no ciekaw jestem jak wyjdzie z ta opona bo po przymiarce moje tak samo wystawalo w cabrio i pocieszam sie ze w coupe quattro mam troche wezszy tyl wiec 5mm powinno wiecej wejsc... poza tym waham sie miedzy 225 a 235 wiec po twojej przymiarce bede mial zarys. Przod jak dla mnie idealnie lezy ja bede miał 9 przod wiec jeszcze troche wyjdzie na zewnatrz ale tez 215 chce dać na przod. Wszystko wyjdzie w praniu... jedyna roznica taka ze mam 3 czesciowa skrecana i nie wiem czy mi najdzie na tarcze