Panowie, Audi 80 B4 avant, nieświecące światła stopu i inne światła tylnej klapy.
Na 80% są poprzerywane/połamane przewody w osłonie między klapą bagażnika a resztą samochodu (lewa strona) [w gumie po prawej stronie jest przewód do spryskiwacza]
Wystarczy ściągnąć tą gumę, na tyle żeby aby zobaczyć kable, jest ich ok. 14, zależy czy ktoś ma autoalarm, wtedy jest ich prawdopodobnie więcej.
Po zdjęciu gumowej osłony bierzemy w rękę śrubokręt, łapiemy za każdy kabel po kolei i próbujemy go wyciągnąć, nie siłujemy się z nim żeby go nie urwać! jeśli "lekko" wyjdzie to znaczy że jest przerwany. No i powielamy czynność na innych kabelkach.
U mnie przerwanych było 10... 4 uciąłem sam, do każdego przewodu dolutowałem dłuższy, potem lutowałem wszystko do kupy, i tak zajęło mi to 4 godziny, używałem koszulek termokurczliwych, bo jak by chcieć wszystko kleić taśmą izolacyjną to się po prostu zrobi za grube i nie zmieści się z powrotem do gumki, haha
Jeżdżę już tak miesiące dwa i żadnych problemów, wszystko świeci tip top :mrgreen: