[ALL]Zmiana rozstawu na 5x112 lub 5x100
-
- Forum Audi 80
- Imię: Radek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Trochę odkopię temat .... bo czytam i już się pogubiłem
Mam b4 1Z z tarczami z tyłu
4x108 -> 5x112:
PRZÓD potrzebna piasta z A4 B5 z silnika 1,6 albo 1,8, Kolczat, , wspomniał o zmianie ET... czyli tarcze muszę zakupić również z A4 B5 czy po prostu mierzyć i szukać w sklepie i katalogu co będzie pasować pod moje zaciski? hmm...?
TYŁ piasta z z A6 C4.... tarcza również z tego samego samochodu?
co jeszcze?
pozdrawiam Radosław
Mam b4 1Z z tarczami z tyłu
4x108 -> 5x112:
PRZÓD potrzebna piasta z A4 B5 z silnika 1,6 albo 1,8, Kolczat, , wspomniał o zmianie ET... czyli tarcze muszę zakupić również z A4 B5 czy po prostu mierzyć i szukać w sklepie i katalogu co będzie pasować pod moje zaciski? hmm...?
TYŁ piasta z z A6 C4.... tarcza również z tego samego samochodu?
co jeszcze?
pozdrawiam Radosław
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Tarcza z a4 nie podejdzie. Piasty z 1.6 lub 1.8 pod warunkiem że masz małe łozysko w zwrotnicy, 75, a nie 82mm. Wtedy od C4 V6.Stachuu pisze:PRZÓD potrzebna piasta z A4 B5 z silnika 1,6 albo 1,8, Kolczat, , wspomniał o zmianie ET... czyli tarcze muszę zakupić również z A4 B5 czy po prostu mierzyć i szukać w sklepie i katalogu co będzie pasować pod moje zaciski? hmm...?
Tył piasta z C4, o tarcze najlepiej napisz do kolczata.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
tarcze tylu mam z a6 c4, tylko pamietaj o tym ze to musi byc ośka! wtedy tyl jest banalny
przod to grube mody, bo to nie jest tak ze zakaldasz piaste i smigasz ze zmnienionym ET, tam trzeba dorobic bardzo dokladnie podkladke pomiedzy piaste a zwrotnice, jednak na poczatku policz srednice tak jak Sagem pisze i wtedy znajdz sobie piaste ktora bedzie pasowac w zwrotnice, a jezeli nie masz mozliwosci postawic auta na jakis czas w garazu, to kup sobie drugi zestaw zwrotnica-piasta i skladaj poza autem, jak poskladasz to idac tropem doswiadczenia zrob to samo z Twoim na aucie i sprzedaj jako gotowiec dla kogos innego, chlopaki tu napewno byli by chetni na taki motyw
przod to grube mody, bo to nie jest tak ze zakaldasz piaste i smigasz ze zmnienionym ET, tam trzeba dorobic bardzo dokladnie podkladke pomiedzy piaste a zwrotnice, jednak na poczatku policz srednice tak jak Sagem pisze i wtedy znajdz sobie piaste ktora bedzie pasowac w zwrotnice, a jezeli nie masz mozliwosci postawic auta na jakis czas w garazu, to kup sobie drugi zestaw zwrotnica-piasta i skladaj poza autem, jak poskladasz to idac tropem doswiadczenia zrob to samo z Twoim na aucie i sprzedaj jako gotowiec dla kogos innego, chlopaki tu napewno byli by chetni na taki motyw
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Kontakt:
NIC nie będzie pasować z B5Q do coupe quattro, no może po za klockami hamulcowymi, bo nawet tarcze mają inne ET.Jakub94 pisze:Witam mam takie pytanie a jak jest z coupe quattro 2.6?czy jest możliwość przełożenia piast hamulcy 5x112 z audi a4 q?czy wszystko bd pasować piasty frez przegów jarzma zaciski i tarcze?przód i tył z a4 q?