[B4 quattro 4.2 V8 ABZ BITURBO] Zdjęcia str.29
Wczoraj przejechałem przez całą Polskę za gratami, które zawsze chciałem mieć, ale jakoś wydawały się poza moim zasięgiem. Trafiła się okazja, której nie mogłem przepuścić, więc umówiłem się z panem, wsiadłem w busa i pojechałem. Udało się przywieźć (wszystko z S2 ABY AVANT):
- skrzynia 6 biegowa (kpl z łapami, wybierakiem, mieszkiem, gałką)
- wał
- dyfer
- całe tylne sanki
- półosie
- przeguby
- piasty 5x112 przód + tył
- zderzak tylny + mocowania (lekko pęknięty, spokojnie do uratowania)
- dolne listwy drzwiowe gumowe w stanie idealnym z zaczepami
- nakładki na progi S2/RS2 w stanie idealnym + wszystkie mocowania, kołeczki, zaczepy
- GIRLING 60 (pójdą do golfa MK2 VR6 kumpla)
- kilka innych mniejszych i większych rarytasów
Wszystko jest w stanie super, skrzynia i dyfer suchutkie jak pieprz. Wszystko trzeba ładnie wyczyścić (choć i tak jest czyste), co trzeba pomalować, dla świętego spokoju założyć nowe przeguby i łożyska i składać do kupy. Koła już mam zaklepane od JulekF1, więc mam nadzieję że niedługo montaż
Niebawem będę miał na sprzedaż felgi VOTEX BOLERO 17" 8J 4x108, cały układ napędowy od 2.8, czyli skrzynia CBR, wał, dyfer CAV, przeguby, półosie, piasty 4x108, sanki itp itd czyli praktycznie kpl swap quattro do ośki. Wszystko oczywiście pochodzące z mojego auta
Pozdrawiam
Kuba
- skrzynia 6 biegowa (kpl z łapami, wybierakiem, mieszkiem, gałką)
- wał
- dyfer
- całe tylne sanki
- półosie
- przeguby
- piasty 5x112 przód + tył
- zderzak tylny + mocowania (lekko pęknięty, spokojnie do uratowania)
- dolne listwy drzwiowe gumowe w stanie idealnym z zaczepami
- nakładki na progi S2/RS2 w stanie idealnym + wszystkie mocowania, kołeczki, zaczepy
- GIRLING 60 (pójdą do golfa MK2 VR6 kumpla)
- kilka innych mniejszych i większych rarytasów
Wszystko jest w stanie super, skrzynia i dyfer suchutkie jak pieprz. Wszystko trzeba ładnie wyczyścić (choć i tak jest czyste), co trzeba pomalować, dla świętego spokoju założyć nowe przeguby i łożyska i składać do kupy. Koła już mam zaklepane od JulekF1, więc mam nadzieję że niedługo montaż
Niebawem będę miał na sprzedaż felgi VOTEX BOLERO 17" 8J 4x108, cały układ napędowy od 2.8, czyli skrzynia CBR, wał, dyfer CAV, przeguby, półosie, piasty 4x108, sanki itp itd czyli praktycznie kpl swap quattro do ośki. Wszystko oczywiście pochodzące z mojego auta
Pozdrawiam
Kuba
Ostatnio zmieniony 26 paź 2013, 14:21 przez kuba411vm, łącznie zmieniany 1 raz.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
Zniszczyć może nie zniszczę. Nie oszukujmy się, na forum są bardziej niszczące wozy, ale przecież nie o to chodzi
Cieszę się, że udało mi się zdobyć zestaw p&p jeśli chodzi o piasty i oczywiście ze skrzyni. Ten układ napędowy "otwiera drogę" do ewentualnych większych mocy, więc w końcu udało mi się za coś zabrać z dobrej strony Oprócz tego, do dyfra z S2 najprościej wszczepić torsena z racji dużych flansz, więc same plusy.
No i dodatkowy bonus w postaci nakładek na progi. Jak pomaluję w kolor listwy drzwiowe i założe nakładki, to można powiedzieć że będę miał 100% s2 look
Pozdrawiam.
Cieszę się, że udało mi się zdobyć zestaw p&p jeśli chodzi o piasty i oczywiście ze skrzyni. Ten układ napędowy "otwiera drogę" do ewentualnych większych mocy, więc w końcu udało mi się za coś zabrać z dobrej strony Oprócz tego, do dyfra z S2 najprościej wszczepić torsena z racji dużych flansz, więc same plusy.
No i dodatkowy bonus w postaci nakładek na progi. Jak pomaluję w kolor listwy drzwiowe i założe nakładki, to można powiedzieć że będę miał 100% s2 look
Pozdrawiam.
pozamiatałem po Tobie kolego resztę, wszyscy dostali niezłą zjebkę że nie zadzwonili jak wodzidło przyjechało z Germanii. Gratuluje trafienia 6 w totollotto Po za Tobą z kęsków poszła mi z przed nosa jeszcze przekładnia krótka i zegary reszta stoi u mnie
Espe miałeś to wszystko pod nosem, wystarczyło tylko rękę wyciągnąć ja też zły jestem bo nie zdążyłem, można było całą za psi grosz wsiąść
Espe miałeś to wszystko pod nosem, wystarczyło tylko rękę wyciągnąć ja też zły jestem bo nie zdążyłem, można było całą za psi grosz wsiąść
Dziwię się właśnie, że Olsztynianie tego nie rozgrabili w minutę i że w ogóle zdążyłem tam dojechać przez całą Polskę...
Okonionen - trochę żałuję, że nie wziąłem całej, ale pomyślałem o tym za późno, bo pojechałem busem, nie lawetą, a wracać i jeszcze raz jechać już by mi się nie chciało. ale jak to mówią wilk jest syty i drugi też z głodu nie umrze. wszyscy są szczęśliwi wszystko co potrzebowałem do swojego gruza załatwiłem, prócz zegarów bo już nie było. O krótkiej przekładni nawet nie wiedziałem, moja strata....
Okonionen - trochę żałuję, że nie wziąłem całej, ale pomyślałem o tym za późno, bo pojechałem busem, nie lawetą, a wracać i jeszcze raz jechać już by mi się nie chciało. ale jak to mówią wilk jest syty i drugi też z głodu nie umrze. wszyscy są szczęśliwi wszystko co potrzebowałem do swojego gruza załatwiłem, prócz zegarów bo już nie było. O krótkiej przekładni nawet nie wiedziałem, moja strata....
to sobie wyobraź co ja przeżyłem jak kolega który u mnie naprawia samochody przyjechał i mówi że stoi na szrocie "osiemdziesiątka 20V turbo taka jak moja po wypadku" Chłopaki maja warsztat po drodze po prawej stronie taki nowy i pracowali kupę lat w ASO w Olsztynie. Jak to usłyszałem to kazałem mu dzwonić odrazy żeby nic nie sprzedawali biorę wszystko. Zaraz w auto i dzida do Warkał. Zajechałem i okazało się ze to szrot kolegi a drugi kolega pracuje tam jeszcze. Nogi to miałem z waty jak zobaczyłem że nie ma zawiasu, skrzyni i przekładni...Motur tylko stał wyjety i buda i trochę dupereli dookoła. Uzgodniliśmy cenę i kazałem wszystko posprzątać i auto wywieść na górę. Został mi się motor w stanie idealnym, na WG jeszcze zaślepka jest, turbo jak nowe. Silnik suchy jak pieprz i przez to trochę rdzy na nim. Wiązką w idealnym stanie i komp, do tego buda, zaciski tył, tarcze, trochę dupereli ze środka, i tak w sumie to wszystko. Przekładnia jeszcze leżała w bagażniku oczywiście jak reszta w idealnym stanie ale już była zapłacona do wysłania.
TERAZ NAJLEPSZE !! niech się wszyscy dobrze czegoś złapią i trzymają co to czytają bo będzie niezłe pierdolnięcie!!!! właściciel szrotu dal za nią 350Euro chciał za całą 6000zł odrazu jak ja przywiózł sprzedał w ciągu tygodnia wszystko w klamotach za około 10tysi W sumie każdy z nas co coś kupił jest chyba zadowolony , może po za mną bo mam tam znajomych którzy znają moje hobby i gdybym tam był w pierwszy dzień byłbym mega zadowolony i pewnie wolałbym ją naprawić jak rozebrać bo mocno trzaśnięta nie jest. A tak przyjechałem po tygodniu i zastałem co zastałem....... ale i tak jest super teraz trzeba szukać zdrowej B2 Coupe Quattro bo godne serce juz jest leży i czeka
sorki za OT ale pomyślałem że tą historia będzie więcej osób zainteresowanych
TERAZ NAJLEPSZE !! niech się wszyscy dobrze czegoś złapią i trzymają co to czytają bo będzie niezłe pierdolnięcie!!!! właściciel szrotu dal za nią 350Euro chciał za całą 6000zł odrazu jak ja przywiózł sprzedał w ciągu tygodnia wszystko w klamotach za około 10tysi W sumie każdy z nas co coś kupił jest chyba zadowolony , może po za mną bo mam tam znajomych którzy znają moje hobby i gdybym tam był w pierwszy dzień byłbym mega zadowolony i pewnie wolałbym ją naprawić jak rozebrać bo mocno trzaśnięta nie jest. A tak przyjechałem po tygodniu i zastałem co zastałem....... ale i tak jest super teraz trzeba szukać zdrowej B2 Coupe Quattro bo godne serce juz jest leży i czeka
sorki za OT ale pomyślałem że tą historia będzie więcej osób zainteresowanych