Witam, mam pytanie a mianowicie czy wie ktoś jakie oznaczenie ma skrzynia biegów do mojej audiczki silnik 1.6 ADA 74 kW.
Mam taż drugie pytanie, co może być przyczyną zbyt małej reakcji na gaz w zakresie obr.1000 - 2500. krótko mówiąc jak depnę na jedynce to powinien od razu wyrywać, a go muli i dopiero powyżej 2500 się rozpędza. (sonda nowa, przepływomierz sprawny, krokowy czyściłem). Dzięki za pomocne odpowiedzi.
[B4 1.6 ADA] Oznaczenie skrzyni biegów
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Z mojego doświadczenia (miałem ADA omyłkowo na osprzęcie ABK) i na skrzyni CCF zachowywał się tak samo jak ABK. Widać należy się wzorować na silniku ABK.
Jak miałem konfigurację ADA + CCF zachowywało się to tak samo jak ABK + CCF. Te same obroty i prędkość.
Reasumując każda skrzynia manualna ABk będzie pasowała "jakościowo" do ADA. Najlepiej zbliżona do CCF przełożeniami. A rozpiskę z przełożeniami masz w linku.
[ Dodano: 2013-10-30, 20:17 ]
Oznaczenie skrzyni masz na obudowie sprzęgła między aparatem zapłonowym a grodzią na takim płaskim elemencie. Trzeba będzie pewnie oczyścić i odczytać.
Jak miałem konfigurację ADA + CCF zachowywało się to tak samo jak ABK + CCF. Te same obroty i prędkość.
Reasumując każda skrzynia manualna ABk będzie pasowała "jakościowo" do ADA. Najlepiej zbliżona do CCF przełożeniami. A rozpiskę z przełożeniami masz w linku.
[ Dodano: 2013-10-30, 20:17 ]
Oznaczenie skrzyni masz na obudowie sprzęgła między aparatem zapłonowym a grodzią na takim płaskim elemencie. Trzeba będzie pewnie oczyścić i odczytać.